EUROLYGA 2023

Vilniuje rinksis 22 šalių badmintono žaidėjai

Kitą savaitgalį, birželio 5-8 dienomis Vilniaus SEB arenoje įvyks vienas iš svarbiausių Lietuvos badmintono federacijos organizuojamų turnyrų „Yonex Lithuanian International 2014“. Net 103 žaidėjai iš 22-jų šalių susirungs dėl stipriausiųjų vardo. Šis turnyras yra dalis 2014/2015 metų Europos turnyrų turo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 30, 2014, 3:07 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:55 AM

Future serijos turnyre susirungs tiek patyrę, tiek jauni perspektyvūs žaidėjai: Lietuvos daugkartinis čempionas Kęstutis Navickas, ir jaunoji karta - Vytautė Fomkinaitė, dvejetuose – Povilas Bartušis ir Alan Plavin, Gabija Narvilaitė ir Rebeka Aleksevičiūtė, mišriuose dvejetuose - Povilas Bartušis ir Vytautė Fomkinaitė. Tarp užsienio atstovų vyrų vienetų favoritais gali būti laikomi suomis Kasperas Lehikoinen, rusas Stanislavas Pukhovas bei pirmuoju numeriu skirstytas norvegas Marius Myhre.

Varžybų dalyviai susirungs vyrų ir moterų vienetų, dvejetų bei mišrių porų varžybose. Kvalifikacinė atranka vyks ketvirtadienį, birželio 5 dieną, penktadienį numatytos vyrų ir moterų vienetų, dvejetų bei mišrių porų varžybos. Šeštadienį vyks ketvirtfinaliai ir pusfinaliai, o sekmadienį vyksiančiuose finaluose išaiškės nugalėtojai.

Tikimasi, kad šiemet SEB arenoje susirinks daug badmintono entuziastų bei žiūrovų – anksčiau Lietuvoje vykę finalai pritraukdavo net po tūkstantį žiūrovų, kas reta visoms kitoms nei krepšinis sporto šakoms Lietuvoje.

„Yonex Lithuanian International 2014“ yra įtrauktas į Europos ir pasaulio badmintono renginių kalendorių bei suteiks pasaulinio reitingo taškų.

Mėgėjiškas badmintonas Lietuvoje sparčiai populiarėja. Tuo tarpu sportinis badmintonas yra žaibiškos reakcijos, koordinacijos, didžiulės ištvermės, jėgos ir didelio tikslumo reikalaujantis sportas žaidžiamas išskirtinai uždarose erdvėse. O kiekvieno smūgio tikslas — pataikyti į laisvą, priešininko neginamą plotą, norint pelnyti tašką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.