EUROLYGA 2023

Baltijos taurę lietuviai perleido Baltarusijos vandeniams

Vilniuje baigėsi atvirasis Baltijos šalių vandensvydžio čempionatas, kurį laimėjo Baltarusijos rinktinė. Sekmadienį lemiamose rungtynėse baltarusiai 12:10 (2:3, 3:2, 2:2, 5:3) įveikė praėjusių metų taurės laimėtojus lietuvius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 1, 2014, 5:29 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:26 AM

Finale atkakli kova vyko visus keturis kėlinius. Po trijų kėlinių rezultatas buvo lygus 7:7, tačiau keletą kartu suklydus lietuviams pergalę šventė Baltarusijos rinktinė.

Įvarčius lietuviams pelnė Egidijus Sutkus (3), Linas Liūdžius ir Janas Bakula (po 2), Julius Goštautas, Marius Jakimčikas, ir Michailas Lapida (po 1). Geriausiu turnyro žaidėju buvo pripažintas Lietuvos rinktinės žaidėjas Janas Bakula.

Pasak Lietuvos vandensvydžio federacijos generalinio sekretoriaus Rolando Vizgirdos, nors 2013 metų sėkmės pakartoti nepavyko, Lietuvos rinktinė žaidė pakiliai ir nusipelnė gerų vertinimų. Po šių varžybų rinktinė susirinks tik rudenį. Ji dalyvaus atvirajame Baltarusijos čempionate ir tarptautiniame Rimanto Tonkūno taurės turnyre.

Lietuvos rinktinės, kurią treniruoja Nerijus Papaurėlis ir Tadeušas Pašukas, pagrindą sudarė Vilniaus, Kauno klubų auklėtiniai ir pakviestas jaunimas iš Alytaus. Komandą labai sustiprino iš Anglijos atvykęs Linas Liūdžius ir Janas Bakula iš Vokietijos.

Vieno rato varžybose Lazdynų baseine Lietuvos rinktinė 16:15 įveikė Latviją, 8:22 pralaimėjo Baltarusijai ir 12:8 nugalėjo Ukrainą, kuriai atstovavo tik Kijevo žaidėjai.

Mače dėl 3-iosios vietos ukrainiečiai po baudinių 5:4 (pagrindinis laikas - 8:8) įveikė latvius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.