EUROLYGA 2023

Irkluotojų kolekcija Belgrade - auksas, sidabras ir bronza!

Europos irklavimo čempionate Belgrade (Serbija) sekmadienį Lietuvos sportininkai nudžiugino trim medaliais. Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris vyrų porinių dviviečių finale iškovojo įspūdingą pergalę, moterų dviviečių varžybose titulą gynusios Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė finišavo antros, o vienviečių lenktynėse Mindaugas Griškonis pelnė bronzos medalį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-01 13:23, atnaujinta 2018-02-13 07:36

Europos pirmenybių medalių lentelėje po vieną visų spalvų apdovanojimą iškovojusi Lietuva kartu su Italija pasidalijo 4-ąją vietą.

Sėkmingiau rungtyniavo tik Didžioji Britanija (2 aukso, 4 sidabro, 2 bronzos), Čekija (2 aukso) ir Vokietija (1, 4, 5).

Lietuvos delegacija iš Belgrado grįš per Varšuvą - lėktuvas Vilniuje leisis 18 val. 25 min.

Pasveikino premjeras A.Butkevičius 

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius pasveikino sėkmingai pasirodžiusius Lietuvos irkluotojus, praneša BNS. 

„Sveikinu sportininkus ir dėkoju už puikius pasirodymus, atnešusius net 3 pergales Europos irklavimo pirmenybėse. Nuoširdžiai džiaugiamės sėkme ir didžiuojamės Jumis, garbingai atstovavusiais Lietuvai. Jūsų sutelktos pastangos ir atkaklumas kovoje yra įkvepiantis kelio į pergalę pavyzdys“, – pranešime teigė premjeras. 

Finišas buvo įspūdingas

Galingai finišavę 21 metų R.Maščinskas ir 25 metų  S.Ritteris aplenkė Azerbaidžano ir Vokietijos įgulas ir po trejų metų vėl yra stipriausi Europoje.

2000 m nuotolį lietuviai įveikė per 6 min. 8,82 sek.

Azerbaidžano atstovai atsiliko 0,54 sek., o vokiečiai - 1,27 sek.

Puikiai jėgas finiše paskirstę lietuviai pirmuosius 500 m įveikė penkti, pasiekus pusiaukelę - 1000 m - lietuviai buvo ketvirti, bet paskui jie tiesiog nokautavo varžovus. Antrąją distancijos pusę Lietuvos įgula įveikė greičiau nei pirmąją.

Lietuvos irkluotojai pernai Europos čempionate buvo antri, 2012 metais - ketvirti, o 2011 metais pirmąkart tapo čempionais. Tačiau prieš trejus metus čempionate dalyvavo ne visos stipriausios įgulos, todėl šiemet iškovotas yra gerokai vertingesnis.

"Prieš startą nieko perdaug nesitikėjome, nes visos šešios įgulos panašaus pajėgumo. Buvome nusprendę laikytis grupėje ir nesiveržti į priekį. Trasoje viskas pavyko puikiai, spurtavome likus 250 metrų", - "Lietuvos ryto" televizijai sakė S.Ritteris.

„Nenorėjome būti žemiau nei pernai, tad nebuvo kitos išeities – reikėjo laimėti. Tokiuose turnyruose prieš startus negalvoji apie vietas, tiesiog atiduodi visas jėgas, darai viską, ką išmokai per treniruotes. Žinoma, labai smagu dėl mūsų pergalės, tačiau labai džiaugiamės ir visos komandos pasiekimais“, - po finalo lif.lt kalbėjo R. Maščinskas.

1. Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas                                  6 min.  8,82 sek.

2. Aleksandras Aleksandrovas ir Borisas Jotovas (Azerbaidžanas) 6 min. 9,36 sek.

3. Hansas Grunde ir Stephanas Kruegeris (Vokietija) 6 min. 10,09 sek.

4. Nilsas Jakobas Hoffas ir Kjetilis Borchas (Norvegija) 6 min. 11,58 sek.

5. Thijsas van Luijkas ir Dirkas Uittenbogaardas (Olandija) 6 min. 13,70 sek.

6. Johnas Collinsas ir Jonathanas Waltonas (D.Britanija) 6 min. 19,40 sek.

Trūko pusės sekundės

Lietuvos moterų dvivietei nepavyko pakartoti vyrų sėkmės.

Mūsiškės visą distanciją varžėsi su Lenkijos atstovėmis, bet šįkart kaimynės buvo stipresnės.

Įveikus pusę distancijos atsilikimas buvo daugiau nei sekundė, finišuodamos lietuvės ėmė artėti, tačiau lenkės atlaikė šią ataką.

20-metė Milda Valčiukaitė ir 24 metų Donata Vištartaitė įveikė nuotolį per 6 min. 52,59 sek., o lenkės buvo 0,44 sek. greitesnės.

Trečiąją vietą užėmė smarkiai atsilikusi Olandijos dvivietė - 6 min. 56,60 sek.

"Ko pritrūko? Galbūt taip turėjo būti, ne visada gali kažką padaryti. Galbūt reikėjo truputį geresnio nusiteikimo, gal sėkmės. Visada atrodo, kad galima padaryti geriau, tačiau aš sidabro medaliu tikrai džiaugiuosi. Žinoma, laimėti yra smagiau, tačiau mūsų dar laukia aukso medaliai ateityje, reikia tik nesustoti treniruotis“, - lif.lt komentavo D. Vištartaitė.

1. Magdalena Fularczyk ir Natalia Madaj (Lenkija)           6 min. 52,15 sek.

2. Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė 6 min. 52,59 sek.

3. Nicole Beukers ir Inge Janssen (Olandija) 6 min. 56,60 sek.

4. Lisa Schmidla ir Carina Baer (Vokietija) 6 min. 59,46 sek.

5. Frances Houghton ir Victoria Thornley (D.Britanija) 6 min. 59,85 sek.

6. Jekaterina Potapova ir Marija Krasilnikova (Rusija) diskvalifikuotos.

Papildė kolekciją

Triskart (2009, 2011 ir 2012 m.) Europos čempionas M.Griškonis įrodė, kad lieka pasaulio elite, nors pastaruoju metu jam labiau rūpi šeima - šiomis dienomis jis su Diana Lobačevske laukia pirmagimio.

Vienviečių finale sekmadienį 28 metų M.Griškonis nuotolį įveikė per 7 min. 0,33 sek. ir nusileido tik gerokai atitrūkusiems Čekijos ir Vokietijos atstovams.

Lietuvis pirmuosius 500 m įveikė antras, o paskui visąlaik irklavo trečias. Ketvirtojoje vietoje likusį baltarusį jis pranoko 1,33 sek.

„Varžovai buvo labai stiprūs, todėl jaučiuosi tikrai patenkintas. Startavau  neblogai, gal truputį trūko sėkmės, tačiau džiaugiuosi medaliu. Čekijos sportininkas šiuo metu yra labai galingas, sunku būtų jį pavyti“, - po finišo kalbėjo M.Griškonis.

1. Ondrejus Synekas (Čekija)          6 min. 54,95 sek.

2. Marcelis Hackeris (Vokietija)         6 min. 56,12 sek.

3. Mindaugas Giškonis                    7 min. 0,33 sek.

4. Stanislau Ščarbačenia (Baltarusija) 7 min. 1,66 sek.

5. Hannesas Obrano (Belgija)           7 min. 2,61 sek.

6. Alanas Campbellas (D.Britanija)    7 min. 2,92 sek.

Kovojo ir B finaluose

Moterų vienviečių valčių varžybose Lina Šaltytė užėmė septintąją vietą. Mūsų šalies atstovė sekmadienį laimėjo B finalą (dėl 7-12 vietų). Ji 2000 m distanciją įveikė per 7 min. 33,24 sek.

Vyrų porinių keturviečių varžybose Lietuvos įgula - Aurimas Adomavičius, Donatas Jančionis bei broliai Vytautas ir Andrius Lapatiukai - užėmė aštuntąją vietą. Lietuviai B finale finišavo antri (5 min. 48,07 sek.) ir nusileido tik Čekijos komandai (5.47,83).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.