EUROLYGA 2023

Oro uoste sužibo gražuolių irkluotojų ir auksiniai vyrų medaliai

Visų spalvų medalius Europos irklavimo čempionate Belgrade nuraškę Lietuvos irkluotojai grįžo į tėvynę. Medalius parsivežusius lietuvius pirmadienio vakarą Vilniaus oro uoste sveikino artimieji.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 2, 2014, 8:28 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:24 AM

Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris vyrų porinių dviviečių finale iškovojo įspūdingą pergalę, moterų dviviečių varžybose titulą gynusios Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė finišavo antros, o vienviečių lenktynėse Mindaugas Griškonis pelnė bronzos medalį.

Europos pirmenybių medalių lentelėje po vieną visų spalvų apdovanojimą iškovojusi Lietuva kartu su Italija pasidalijo 4-ąją vietą.

Sėkmingiau rungtyniavo tik Didžioji Britanija (2 aukso, 4 sidabro, 2 bronzos), Čekija (2 aukso) ir Vokietija (1, 4, 5).

„Šiomis varžybomis pasiekėme savo maksimumą. Dabar ruošimės pasaulio čempionatui“, – sakė kartu su S.Ritteriu 2000 metrų distancijos Europos rekordą pagerinęs R.Maščinskas.

Rekordą lietuvių pora sumušė nepaisant R.Maščinsko ligos. Irkluotojas iki pasaulio pirmenybių, kurios vyks po trijų mėnesių, tikisi daugiau neapsirgti.

Pasaulio čempionate lietuviai bandys pernykštį sidabrą iškeisti į auksą.

„Kiekvienas sezonas atneša naujas pergales. Pasaulio čempionatas yra nepalyginimai didesnio masto, bet ir Europos čempionato auksas yra svarbus“, - pasakojo S.Ritteris.

Tuo tarpų moterų dvivietei D.Vištartaitei ir M.Valčiukaitei teko atiduoti pernai iškovotus auksinius apdovanojimus ir tenkintis sidabru.

„Priimu tai kaip natūralu dalyką. Sporte visko būna. Neįmanoma vien tik laimėti“, – sidabro spindesiu nenusivylė D.Vištartaitė.

„Žinome, ką iki pasaulio čempionato turime patobulinti, kur susikoncentruoti. Dabar būsime dar labiau motyvuotos“, – sakė M.Valčiukaitė.

Tuo tarpu vienas irklavęs M.Griškonis savo bronzos medalį skyrė būsimai naujagimei. Maratonininkė Diana Lobačevskė Europos čempionato metu turėjo gimdyti, todėl lietuvis įdėmiai sekė naujienas iš artimųjų.

„Vaiko dar nėra. Jis laukė manęs ir medalių. Medalis yra, tai dabar laukiame vaiko“, – juokavo M.Griškonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.