EUROLYGA 2023

„LTeam“ sporto fiesta Vilnių pavers olimpiniu miesteliu

Šeštadienį Vilniuje

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 6, 2014, 2:54 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:58 AM

Pagrindiniu šventės akcentu taps olimpinio deglo uždegimo ir perdavimo ceremonija, prasidėsianti ant Gedimino pilies kalno. Olimpinį deglą sostinės gatvėmis neš Lietuvos olimpiečiai, parolimpiečiai ir moksleiviai. Kiti olimpinės dienos renginiai vyks Katedros aikštėje bei prie Baltojo tilto.

„Siekiame garantuoti geriausius įspūdžius tiek sportininkams, tiek visiems miestiečiams bei sostinės svečiams. Organizuodami šventę norime į ją įtraukti kuo daugiau sportą mylinčių žmonių, todėl ir programa šiemet ypatingai įvairi. Daugiau sporto mylėtojų pritraukti padės ir tai, kad šventė vyks patraukliausiose Vilniaus vietose, o sinoptikai prognozuoja puikų orą“, - sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), kuris yra vienas šventės organizatorių, prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Sporto šakas šventės metu pristatys net 17 sporto federacijų, taip pat įvairios sporto asociacijos, sąjungos, akademijos ir mokyklos. Vyks ir tradiciniai šventės renginiai, tokie kaip LTOK atkūrimo metines simbolizuojančios lietuviškos olimpinės mylios (1988 m) bėgimas. Rekordinis šventės akcentas - jos metu vyksianti masiškiausia Lietuvos istorijoje mankšta.

„Šventė suburs visas sporto federacijas ir organizacijas, profesionalius sportininkus, didžiausius sporto rėmėjus ir sporto mylėtojus. Viena pagrindinių Olimpinės dienos idėjų yra ta, kad būti sportininku gali kiekvienas ir tam nebūtina sportuoti profesionaliai. Todėl ir rengiame masinę mankštą: norime lietuvius paskatinti sportuoti, būti aktyviais ir kasdieniame gyvenime“, - teigė Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas.

Atskiros parodomosios programos bus organizuojamos vaikams. Olimpinės dienos metu taip pat vyks Lietuvos mokinių olimpinio festivalio uždarymas, bus apdovanoti jo nugalėtojai.

Pajusti olimpinę dvasią galės ir žmonės su negalia - olimpinės dienos metu vyks neįgaliųjų sporto varžybos, kurių metu neįgalieji turės galimybę varžytis aštuoniose sporto šakose.

Olimpinės dienos renginiai prasidės šeštadienį 10 val. ir truks iki 16 val.

Lietuvoje Olimpinė diena kasmet organizuojama nuo 1989 m. Tų metų gegužės 13 dieną Gedimino pilyje olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis uždegė deglą, kuris estafete keliavo per Lietuvą, Latviją, pasiekė Estijos sostinę Taliną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.