EUROLYGA 2023

Rankinio rinktinės treneris G. Savukynas: „Rusus galima įveikti“

Lietuvos vyrų rankinio rinktinės

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 6, 2014, 12:48 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:06 AM

Pasak Lietuvos rinktinės stratego, mūsų ekipos trenerių štabas turėjo nemažai medžiagos būsimų varžovų žaidimo analizei.

„Varžovą buvo iš ko analizuoti ir manau, kad tą padarėme labai neblogai, - tvirtino G.Savukynas. - Reikės kuo greičiau žaisti puolime ir stengtis pelnyti daugiau lengvų įvarčių. Nė viena komanda nenori žaisti poziciniame puolime, nes visi šiais laikais akcentuoja gynybą“.

Rusijos rankinio pasaulio atstovai, sužinoję, kad burtai lėmė susitikti su lietuviais, atvirai džiaugėsi. Pasak G.Savukyno, tai gal būti 2012 metais žaistų draugiškų rungtynių pasekmė. Tuomet rusai buvo surinkę visus geriausius žaidėjus, Lietuvos komandoje žaidė tik Lietuvos klubų rankininkai ir pralaimėjo 15 įvarčių skirtumu.

„Gal dėl to jie tokie ramūs? - svarstė Lietuvos rinktinės treneris. - Mums dėl to tik geriau. 2011-ųjų pasaulio čempionato atrankoje jie netikėtai pralaimėjo rumunams ir kartoja, kad daugiau tokia klaida nepasikartos. Pažiūrėsime. Mums svarbu atsilaikyti išvykoje, tuomet turėtume galimybių namie. Rusus įveikti galima“.

Pirmąsias pasaulio pirmenybių atkrintamąsias atrankos rungtynes lietuviai šeštadienį Permėje, o atsakomasis mačas vyks birželio 14-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Rengdamasi dvikovai su rusais Lietuvos rinktinė praėjusią savaitę per kontrolines rungtynes Garliavoje 24:27 pralaimėjo Lenkijos antrajai rinktinei, 24:25 - Slovakijos ekipai ir 31:25 įveikė Izraelio rankininkus.

Vis dėlto, tuomet mūsų šalies ekipoje dar nebuvo visų geriausių žaidėjų. Tik po turnyro prie komandos prisijungė vienas svarbiausių ekipos narių vartininkas Arūnas Vaškevičius ir Augustas Strazdas. Taip pat su komanda treniravosi po traumos atsigavęs Karolis Stropus, bet jis į Rusiją neišvyko.

„Komandos nuotaika gera, - teigė G.Savukynas. - Kontroliniame turnyre rungtynes sužaidėme ne geriausiais rezultatais, bet su kiekviena diena matėsi vis daugiau tarpusavio ryšių, daug aiškinomės savo žaidimą, analizavome. Atrodome gana šviežiai, vykstame į Rusiją geros nuotaikos“.

„Favoritai yra varžovai, bet mes jaudulio nejaučiame, - sakė Lietuvos rinktinės vartininkas A.Vaškevičius. - Turime galvoti tik apie savo žaidimą. Permėje viską lems komandinis žaidimas ir mūsų gynyba. Lietuvos rinktinė jauna, todėl bus svarbu susitvarkyti su nervais, rungtynių pradžioje atlaikyti rusų spaudimą. Manau, jie pradės mačą aktyviai, o mums reikės atsilaikyti ir nepaleisti jų į priekį. Jei pavyks, jie gali pradėti nervintis ir klysti“.

Planetos pirmenybėse Lietuvos rankininkai žaidė tik kartą - 1997 metais - bei užėmė dešimtąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.