EUROLYGA 2023

Iki pasaulio rankinio čempionato lietuviams trūksta 9 įvarčių

Nesėkmingai lemiamą atrankos į 2015 pasaulio rankinio čempionatą Katare etapą pradėjo Lietuvos rinktinė. Šalies rankininkai pirmosiose tarpusavio rungtynėse Permėje 22:30 (11:14) turėjo pripažinti Rusijos nacionalinės komandos pranašumą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 7, 2014, 6:09 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:15 AM

Lietuviai į planetos pirmenybes pateks tuo atveju, jei kitą šeštadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje atsirevanšuos priešininkams 9 įvarčiais.

Lietuvių gretose Aidenas Malašinskas surinko 6, Povilas Babarskas – 4 įvarčius, Gerdas Babarskas pridėjo 3, Benas Petreikis ir Tadas Stankevičius - po 2, Andrius Račkauskas, Augustas Strazdas, Robertas Švedas, Vaidotas Grosas ir Žilvinas Griežė - po 1 įvartį.

Sergejus Šelmenko ir Dmitrijus Kovaliovas nugalėtojams pelnė po 6 įvarčius.

„Galutinis rezultatas netenkina, nes 8 įvarčiai yra daugoka. Tačiau žaidėme labai konkurencingai, ilgai laikėsi tik 3-4 įvarčių skirtumas. Deja, jo neišsaugojome. Neatlaikėme fiziškai - per trumpas mūsų atsarginių suolelis, - sakė Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas.

- Rungtynių pabaigoje nepasinaudojome keletu savo progų, neįmetėme dviejų 7 metrų baudinių, o patys praleidome „pigius“ įvarčius, kurie varžovams nekainavo nė jėgų, nė laiko. Gaila, kad neatsilaikėme iki pabaigos.

Rusai mums staigmenų nepateikė. Ką matėme analizuodami jų ankstesnes rungtynes, tas ir buvo, buvome pasirengę. Galima išskirti tik prie Rusijos rinktinės vėl prisijungusį Timurą Dibirovą, kurio mūsų turėtuose įrašuose, suprantama, nebuvo. Jis šiandien sužaidė labai naudingai savo komandai.

Analizuosime šios dienos rungtynes ir Kaune sieksime pergalės. Vyrai supranta, kad šiandien didžiąją rungtynių laiko dalį buvome konkurencingi, kovojome su varžovais kaip lygūs su lygiais. Aišku, 8 įvarčiai yra daug, sunku pasakyti, ar pavyks Kaune tiek laimėti, bet pergalės tikrai sieksime. Prieš Rusijos rinktinę namie tikrai galime laimėti.“ Susitikimą Rusijoje stebėjo 1500 žiūrovų.

Atrankos sistema

Pasaulio rankinio čempionato atrankos Europos zonos varžybos vyksta dviem etapais. Pirmajame etape nedalyvavo stipriausios žemyno komandos, o Lietuvos rinktinė savo grupėje užtikrintai užėmė pirmąją vietą ir iškovojo vienintelį kelialapį į atkrintamąjį etapą.

Lietuviai praėjusių metų rudenį ir šių metų sausį vykusiose varžybose per 6 rungtynes surinko 9 taškus ir aplenkė Gruzijos, Suomijos bei Turkijos rankininkus.

Mūsų šalies komanda taškus prarado tik per dvejas išvykose žaistas rungtynes. Mačas su suomiais baigėsi lygiosiomis, o gruzinams buvo pralaimėta.

Kelialapius į kitą etapą taip pat iškovojo Bosnijos ir Hercegovinos, Graikijos, Rumunijos ir Slovėnijos rinktinės.

Atkrintamajame etape be Lietuvos ir Rusijos mačų įvyks dar aštuonios dvikovos. Visų nugalėtojai gaus kelialapius į kitų metų pradžioje Katare vyksiantį baigiamąjį turnyrą.

Kas žais Katare?

Iš viso pasaulio čempionate rungtyniaus 24 komandos. Pusė turnyro dalyvių jau žinomos.

Tai – šeimininkas Kataras, 2013 metų pasaulio čempionė Ispanija, šiais metais į Europos pirmenybių pusfinalį patekusios Prancūzija, Danija ir Kroatija, 2014 metų Afrikos čempionato prizininkai Alžyras, Tunisas ir Egiptas, šių metų Azijos pirmenybių pusfinalininkai Bahreinas, Iranas ir Jungtiniai Arabų Emyratai bei šių metų Okeanijos čempionė Australija.

Kiti dvylika kelialapių atiteks devyniems Europos zonos atrankos atkrintamųjų rungtynių nugalėtojams ir birželio pabaigoje vyksiančio Amerikos čempionato prizininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.