EUROLYGA 2023

Lietuvos čempionių akys krypsta į Europos taurę

Antrus metus iš eilės Lietuvos moterų rankinio lygos čempionėmis tapusios „Acme Žalgiris“ komandos rankininkės neslepia ambicijų – kitąmet jos svajoja žaisti Europos taurės turnyre.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jun 7, 2014, 7:40 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:10 AM

Trečiadienį Kauno rotušėje pagerbtos sau lygių varžovių Lietuvoje neturėjusios Kauno „Acme Žalgiris“ rankininkės šį sezoną, kaip ir pernai, parodė aukštą meistriškumą, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Kaunietės laimėjo 28 sezono varžybas ir tik vienerias sužaidė lygiomis.

Kad yra neįveikiamos, sportininkės pademonstravo ir finalo kovose dėl medalių. Serijoje iki trijų pergalių jos nepaliko galimybių antrąją vietą Lietuvos moterų rankinio lygos čempionate užėmusiai Vilniaus sporto mokyklos „Tauras–Vilniaus kolegija“ komandai.

Merginos puikiai pasirodė ir kovodamos dėl Lietuvos taurės, kuri Kaune pasiliko trečius metus iš eilės, ir Baltijos moterų rankinio lygoje.

Į priekį stumia reiklumas

Rankininkių komandos vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius įsitikinęs, jog antrus metus iš eilės iškovoti Lietuvos čempionių titulus jaunai Kauno komandai (žaidėjų amžiaus vidurkis – 22,5 metų) padėjo atkaklus darbas, ištvermė, sparta, taktika ir pergalių siekis.

„Smagu matyti, kad mano auklėtinės ne tik labai darbščios, bet reiklios – ir sau, ir viena kitai. Reiklumas – varomoji mūsų komandos jėga, leidžianti siekti aukštų rezultatų“, – įsitikinęs A.Skarbalius.

Kauniečio vadovaujama ekipa – mėgėjų komanda, nors, trenerio teigimu, žaidėjos treniruojasi profesionaliai.

A.Skarbalius suskaičiavo, jog per sezoną rankininkės treniravosi 267 kartus. To pakako būti stipriausioms Lietuvoje, tačiau norint išplaukti į tolimesnius vandenis, būtina finansinė parama.

Būtina kelti meistriškumą

„Kovingai nusiteikusių merginų troškimas – žaisti Europos taurės turnyre, tačiau ten kovoja tikros profesionalės. Kad mūsų sportininkės tokios taptų, komandai reikia didesnio finansavimo. Jeigu merginos iš sporto galėtų pragyventi, galėtume daugiau treniruotis, įgyti patirties, tuomet būtų galima kalbėti ir apie svaresnes pergales.

Tačiau kol Lietuvos komandos nežais tarptautinėse varžybose, žaidėjų lygis nepakils. Kito būdo tobulėti ir didinti meistriškumą nematau“, – pabrėžė A.Skarbalius.

Pakilęs sportininkių lygis, trenerio teigimu, sugrąžintų lietuvių tautos susidomėjimą rankiniu, kuris šiuo metu nepelnytai pamirštas ir sumenkintas.

Nori turėti treniruočių salę

Iškovotais titulais besidžiaugiančios ir ambicijų kovoti su stipriomis Europos komandomis neslepiančios „Acme Žalgiris“ sportininkės tikino, jog kitą sezoną siekti pergalių būtų joms kur kas lengviau, jeigu būtų sudarytos galimybės treniruotis vienoje salėje.

Šį sezoną rankininkės treniravosi įvairiose Kauno vietose – Vytauto Didžiojo universiteto, Lietuvos sporto universiteto, „Gajos“ sporto salėse, Sporto halėje.

Sportininkės mano, jog viena tinkamiausių vietų treniruotis – „YIT Kausta“ salė, kuria jos galėtų dalytis su Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos dubleriais.

Rinktinėje – 8 žalgirietės

Ar sezoną baigusios Lietuvos čempionės jau gali iki rudens pamiršti rūpesčius ir mėgautis vasaros malonumais? Merginos tikino, jog atostogų joms dar teks palaukti.

Net 8 stipriausios „Acme Žalgiris“ narės yra įtrauktos į Lietuvos nacionalinės moterų rankinio rinktinės sudėtį.

Birželio 11 dieną Kaune Lietuvos sportininkių laukia kovos su Ukrainos rankininkėmis, o birželio 15-ąją mūsų šalies rinktinė vyks į Daniją, kur susitiks su šeimininkių komanda.

„Šioms varžyboms reikia atsakingai rengtis, todėl merginos visą kitą savaitę daug treniruosis ir sieks kuo geriau pasirodyti varžybose“, – sakė A.Skarbalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.