EUROLYGA 2023

Sostinėje įžiebtas olimpinis aukuras, bėgikai kovojo su karščiu

Saulėtą ir šiltą šeštadienį

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jun 7, 2014, 9:29 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:38 AM

Pagrindiniu šventės akcentu tapo olimpinio deglo uždegimo ir nešimo sostinės gatvėmis ceremonija, prasidėjusi ant Gedimino pilies kalno. Stebimi šimtų žiūrovų, olimpinį deglą nešė garsūs Lietuvos olimpiečiai, parolimpiečiai ir moksleiviai. Katedros aikštėje krepšininkas Renaldas Seibutis deglą perdavė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentei, olimpinei čempionei Dainai Gudzinevičiūtei, kuri ir uždegė šventės ugnį.

Katedros aikštėje vyko golfo, imtynių, teniso, stalo teniso, fechtavimo, irklavimo, regbio, dviračių sporto ir kitų sporto šakų turnyrai ir parodomieji šou, prie Baltojo tilto buvo pristatytas žirgų sportas, šaudymas, vyko badmintono, paplūdimio futbolo, rankinio ir tinklinio turnyrai, entuziastingai žaidė jaunieji žolės riedulininkai.

„Siekėme padaryti šventę tiek sportininkams, tiek vilniečiams ir miesto svečiams, pritraukti kuo daugiau sportą mylinčių žmonių. Plačios programos ir puikių orų dėka Olimpinė diena buvo milžiniška kaip niekad. Tikimės, kad šventės dalyviai, pasisėmę olimpinės dvasios, ir ateityje dažniau rinksis aktyvų laisvalaikio leidimą“, – sakė Daina Gudzinevičiūtė, pakvietusi ir paraginusi visus praleisti dieną sportiškai.

Buvo apdovanoti mokinių olimpinio festivalio nugalėtojai, prieš tai perskaitytas festivalio globėjos Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas. Jos taurė įteikta konkurso „Sportas ir aplinka“ nugalėtojams – Kėdainių rajono Akademijos gimnazijos komandai.

Masiškiausią Lietuvos istorijoje mankštą organizavo vienas pagrindinių šventės rėmėjų sporto ir sveikatingumo klubas „Impuls“. Vyko tradiciniai lietuviškos olimpinės mylios (1988 m), 5, 10 ir net 20 km distancijų bėgimai. Lietuvos mokinių olimpinio festivalio uždarymas ir nugalėtojų apdovanojimai.

Atskira programa buvo parengta ir neįgaliesiems sportininkams: jie dalyvavo šaudymo, tinklinio sėdint, vežimėlių krepšinio, teniso, šaudymo, šaškių, šachmatų ir varžybose.

Bėgimuose dalyvavo per pusantro tūkstančio tūkstančio bėgikų, ritminius šokius šoko daugiau kaip trys šimtai mėgėjų, neįgaliųjų varžybose – per du šimtus dalyvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.