EUROLYGA 2023

Egzaminus išlaikiusi Rūta Meilutytė: „Esu alkana ir motyvuota“

Olimpinė ir pasaulio čempionė Rūta Meilutytė alkana pergalių, rašo plymouthherald.co.uk.

R.Meilutytės laukia užimta vasara.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Meilutytės laukia užimta vasara.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 14, 2014, 10:33 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:00 PM

17-metė lietuvė per savo karjerą jau pasiekė beveik visus svarbiausius laimėjimus. Ji ne tik laimėjo olimpines žaidynes ir pasaulio čempionatą 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje, bet ir pagerino tris pasaulio rekordus.

Plaukikė sutinka, kad tai ką jau pasiekė, yra neįtikėtina, tačiau jai ne gana. R.Meilutytė trokšta savo kolekciją papildyti Europos čempionato ilgame (50 m) baseine medaliu. Ji tikisi, kad ir iš Kinijoje vyksiančių jaunimo olimpinių žaidynių parsiveš ne vieną medalį.

Tačiau iki šių turnyrų jos dar laukia ne vienerios varžybos. Šį mėnesį ji varžysis Romoje ir Mančesteryje.

„Galvodama apie vasarą jaudinuosi. Būsiu pakankamai užsiėmusi. Šį mėnesį dalyvausiu dvejose varžybose. Kitą mėnesį skirsiu treniruotėms. Tačiau rugpjūtis bus įtemptas“, - sakė R.Meilutytė.

Tuomet jos laukia Didžiosios Britanijos čempionatas, jaunimo olimpinės žaidynės Kinijoje ir Europos čempionatas Berlyne.

Būtent šio turnyro medalį ji trokšta pridėti prie jau turimų apdovanojimų. „Tai būtų dar vienas pažymėtas laukelis“, - sakė jaunoji plaukikė.

Kai kalba pasisuka apie tai, ką 17-metė jau yra iškovojusi, ji sutinka: „Tai - beprotiška“. Tačiau lietuvei motyvacijos netrūksta.

„Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės – mano didžiausias tikslas ir svajonė. Vis dar esu alkana ir motyvuota sunkiai dirbi. Kaip ir iki šiol“, - kalbėjo sportininkė.

Nors galvoja apie 2016-ųjų olimpines žaidynes, 17-metė neapleidžia ir mokslų. Šią savaitę ji išlaikė mokyklinius egzaminus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.