EUROLYGA 2023

Neringa Aidietytė vėl pagerino Lietuvos rekordą

N.Aidietytė juos žada dėti į savo taupyklę.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

2014-06-14 00:02, atnaujinta 2018-02-12 21:17

Alytaus miesto gatvėmis 20 kilometrų trasą įveikusi per 1 valandą 29 minutes 1 sekundę, visas varžoves aplenkė Neringa Aidietytė ir net 36 sekundėmis pagerino prieš mėnesį Kinijoje pačios pasiektą Lietuvos rekordą, kuris išsilaikė šešerius metus.

„Nuostabus varžyboms oras - nei šalta, nei karšta. Truputis lietaus nepakenkė.

Gera nuotaika ruoštis po dviejų mėnesių Ciuriche įvyksiančiam Europos čempionatui“, - kalbėjo ėjimo festivalio ir Lietuvos čempione tapusi N.Aidietytė.

Ją pradžiugino ne tik du aukso medaliai, bet ir Lietuvos sportinio ėjimo pradininko Jono Vainausko tradicinis prizas šių varžybų nugalėtojai - 1000 eurų.

N.Aidietytė juos žada dėti į savo taupyklę.

Antra vietą užėmusi gvatemalietė Ortiz Mirna Sucely nuo čempionės atsiliko 44 sekundėmis, o trečia finišavo Brigita Virbalytė.

Lietuvos čempionate ji užėmė antrą vietą. Bronzos medaliu pasipuošė Inga Mastianica iš Švenčionių.

Kaip geriausiai Alytaus ėjikei B.Virbalytei taip pat tradicinį 300 litų prizą įteikė 75 metų Rimantas Pilauskas, pirmasis sportinio ėjimo sporto meistras Alytuje.

Vyrų 20 kilometrų rungtyje dar prieš finišą niekam nekilo abejonių, kas taps sportinio ėjimo festivalio čempionu.

Nors beveik pusė trasos Londono olimpinių žaidynių vicečempionas gvatemalietis Erikas Bernabė Barrondo ėjo lyderių grupėje dar su septyniais sportininkais, bet paskutiniuose kilometruose įrodė savo pajėgumą ir finišo juostelę kirto pirmas.

Jo laikas -- 1 valanda 23 minutės 10 sekundžių keliomis minutėmis prastesnis už asmeninį rekordą, bet antras finišavęs Dmitrijus Dziubinas iš Baltarusijos atsiliko 14 sekundžių.

Festivalio bronza atiteko jo tautiečiui Ivanui Trockiui.

Iš lietuvių geriausią rezultatą pasiekęs vilnietis Tadas Šuškevičius nuo čempiono atsiliko viena minute 42 sekundėmis ir užėmė šeštą vietą, bet laimėjo Lietuvos čempiono titulą ir Alytaus miesto garbės piliečio Vytauto Zambacevičiaus 1000 eurų prizą..

Sidabro medalis atiteko druskininkiečiui Mariui Šavelskiui, o bronza Ričardui Rekstui.

Marius Žiūkas, kuriam buvo pranašaujama pergalė Lietuvos čempionate, pasitraukė iš trasos.

Sportinio ėjimo festivalio dalyviai iš dvylikos šalių kalbėjo, kad didžiausio apdovanojimo ir net vietos Gineso pasaulio rekordų knygoje nusipelnė 40-ą kartą iš eilės jį surengęs alytiškis Kastytis Pavilonis.

„Tai ne mano, o visų sportininkų nuopelnas. Taip pat ir nuoširdžių rėmėjų bei pagalbininkų“, - teigė Lietuvos sportinio ėjimo asociacijos prezidentas K.Pavilonis. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.