EUROLYGA 2023

Lietuviai šlavė prizus Baltijos šalių turo diskgolfo varžybose

Savaitgalį įvyko ketvirtasis Baltijos šalių diskgolfo turo „Prodiscus Baltic Sea Tour 2014“ etapas. Varžybos buvo žaidžiamos Latvijoje, Laumas poilsio parke. Lietuvos žaidėjai vėl parvežė prizinių vietų, geriausiai pasirodė jaunimo diviziono varžybas laimėjęs zarasiškis Dobilas Dainys.

Turnyras vyko didžiausiame Latvijos diskgolfo aikštyne, Laumas gamtos parke.
Turnyras vyko didžiausiame Latvijos diskgolfo aikštyne, Laumas gamtos parke.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2014, 3:48 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:08 PM

„Labai džiaugiuosi, kad pavyko išplėšti pergalę iš varžovų estų. Laimėjimas „Laumas Open“ turnyre buvo labai reikalingas, siekiant pergalės bendroje įskaitoje. Prieš finalinį ratą atsilikau net 6 taškais, bet pavyko išlaikyti ramų žaidimą ir išnaudoti varžovo klaidas“, – po varžybų sakė D.Dainys.

Turnyras vyko didžiausiame Latvijos diskgolfo aikštyne, Laumas gamtos parke. Šiemet parkas buvo pritaikytas aukštesnio lygio varžyboms ir daugelio etapų atstumai iki krepšių buvo pailginti, tačiau sportininkai greitai prisitaikė prie sunkesnių sąlygų ir pasiekė gana aukštus rezultatus.

Jaunimo divizione pirmąją vietą pasiekes D.Dainys prieš finalinį 9 krepšių ratą net šešiais taškais atsiliko nuo esto Antero Nooro. Visgi lietuviui pavyko žymiai geriau susidoroti su psichologiniu spaudimu finaliniame rate ir jį laimėti net 9 taškų skirtumu. A.Noor užėmė antrą vietą, trečioje liko kitas atstovas iš Estijos Markas Eemilas Mustonenas.

Estams geriau sekėsi pagrindinėse atvirojo diviziono varžybose. Šios šalies atstovai iškovojo dvi pirmas vietas. Pirmąją vietą užėmė Silveras Lattas, antras buvo Anre Vooremaas. Lietuva taip pat neliko be prizinių vietų – turo bendroje įskaitoje pirmaujantis Gabrielius Gricius užėmė trečiąją vietą. Dar du lietuviai žaidė finaliniame aštuonete – Tadas Ūselis liko septintoje, o Mindaugas Pošius – aštuntoje vietoje.

„Meistrų“ varžybose (40 metų ir vyresni) vyko labai atkakli kova – net po finalinio rato du sportininkai turėjo vienodą taškų sumą. Parko šeimininkas Robertsas Riekštinsas sugebėjo pavyti rusą Josifą Jusimą. Iš karto po finalo vyko „staigios mirties“ peržaidimas, kurį pavyko laimėti labiau patyrusiam Rusijos atstovui. J.Jusimui, pretenduojančiam į aukščiausius apdovanojimus bendroje turo įskaitoje tai buvo pirmas laimėtas turnyras šiais metais. Jis taip pat vienu tašku aplenkė bendroje įskaitoje iki tol pirmavusį lietuvį Darių Gricių, kuris turnyre Latvijoje tenkinosi trečiąja vieta.

Moterų divizione visa galva aukštesnė už konkurentes buvo sezono lyderė estė Maia-Ly Pihus. Antra vieta atiteko Elitai Šulcei, o trečiąją tik finale sugebėjo iškovoti kita latvė - Laura Daugaviete.

Gabrielius ir Darius Griciai taip pat sėkmingai pasirodė penktadienį rengtose porų varžybose, kuriose pasidalino antrąją vietą su Latvijos pora G.Grundmanisu / R.Riekštinsu (rezultatas – 53 metimai). Abi poros atsiliko dviem taškais nuo laimėtojų iš Estijos S.Lattu ir M.Kullu.

Kitas etapas vėl vyks Latvijoje, jau kelintus metus iš eilės Baltijos šalių diskgolfo turas rugpjūčio pradžioje keliauja į Škunenieki sodybą šalia Lejasciems miestelio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?