EUROLYGA 2023

K.Rimšelio kadencijos pabaiga: atidarytas „Vingio“ stadionas

Ketvirtadienį, birželio 25-ąją dieną Vingio parke buvo pabaigtas pirmas Kūno Kultūros ir sporto departamento lengvosios atletikos stadiono „Vingis“ renovacijos etapas.

Stadiono atidarymo akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Stadiono atidarymo akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jakučionis

Jun 25, 2014, 8:55 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:31 PM

Šiame etape, per 2012-2014 m., už 3,37 milijono litų stadione pakeista bėgimo takų ir sektorių sportinė danga, įrengti šuolių ir metimų sektoriai, atitinkantys tarptautinės lengvosios atletikos federacijos keliamus reikalavimus, stadiono tribūnose įrengta 2000 sėdimų vietų žiūrovams, sutvarkyta didžioji dalis aplinkos.

Taip pat visiškai atnaujintas stadiono administracinis pastatas, kuriame įrengtos persirengimo patalpos sportininkams kartu su dušais pritaikytais ir neįgaliesiems, taip pat trenerių ir personalo darbo patalpos, treniruoklių salė.

Antras renovacijos etapas turėtų kainuoti 2,1 milijono litų. 2015-2016 m. bus baigta tvarkyti aplinka – šiuolaikiškai įrengti greta stadiono esantys teniso aikštynai, renovuota lauko treniruoklių salė, inventoriaus sandėlis, įrengtas stadiono aptvėrimas ir apšvietimas, sutvarkytos vandentiekio sistemos.

Stadiono atidarymo šventėje dalyvavo premjeras Algirdas Butkevičius, vidaus reikalų ministras Alfonsas Barakauskas, sportininkai Laura Asadauskaitė, Andrejus Zadneprovskis, Justinas Kinderis, Airinė Palšytė, Virgilijus Alekna.

Stadionas „Vingis“ yra vienintelis tokio tipo stadionas Vilniuje, kuriame šiltuoju metų laiku gali treniruotis profesionalūs sportininkai – šalies olimpinės rinktinės ir pamainos nariai.

Stadionas statytas 1954 m., nuo to laiko stadione prieš keliolika metų buvo atnaujinti tik bėgimo takai ir sektoriai, todėl stadiono tribūnos, pastatai ir aikštelės buvo fiziškai ir moraliai pasenę ir susidėvėję, neatitiko priešgaisrinės apsaugos bei higienos reikalavimų.

Virgilijus Alekna: po ilgos pertraukos pats mečiau diską

„Puikūs įspūdžiai, šis stadionas yra pats geriausias Vilniuje“, - portalui lrytas.lt teigė pasaulio ir olimpinis čempionas Virgilijus Alekna. „Nesitikiu ypatingo sportininkų antplūdžio. Šis stadionas yra ypatingai svarbus tiems, kurie sportu užsiima profesionaliai.

Šis stadionas pritaikytas sportininkams, užsiimantiems lengvąja atletika, šiuolaikine penkiakove. Manau, kad ir kiti profesionalūs sportininkai čia vykdys fizinio pasirengimo pratybas.“

Paklaustas, ar pats išbandė disko metimo sektorių, V.Alekna sakė, kad diską metė jau anksti ryte. „Numečiau 65 metrus“, - džiaugėsi sportininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.