EUROLYGA 2023

Golfo turnyre LTOK taurę iškovojo tėvas ir dukra Butrimai

Sostinių golfo klube surengtas golfo turnyras, skirtas paminėti golfo sugrįžimui į olimpinių žaidynių programą. Dėl LTOK prezidentės pereinamosios taurės kovojo 84 dalyviai (42 komandos), kurie varžėsi poromis. Turnyre žaidė ir jau patyrę golfo meistrai, ir neseniai pamėgusieji šį žaidimą.

LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė taurę įteikė tėvui ir dukrai Butrimams.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė taurę įteikė tėvui ir dukrai Butrimams.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-30 17:40, atnaujinta 2018-02-12 08:55

I kategorijos turnyre nugalėjo Romualdas Butrimas ir Rasa Butrimaitė, o II kategorijos varžybas laimėjo Einaras Vitkus ir Kestutis Pusčius.

Nugalėtojams įteiktos LTOK taurės bei kelialapiai kelionei į Estiją su 3 nakvynėm ir žaidimu 3 skirtinguose tos šalies golfo klubuose.

Absoliučioje įskaitoje geriausi taip pat buvo Romualdas ir Rasa Butrimai. Jiems LTOK prezidentė olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė įteikė pereinamąją taurę.

„Tikiuosi, kad po sugrįžimo į olimpinę šeimą šis žaidimas paskatins sportuoti dar daugiau žmonių. Su turnyro rengėjais aptarėme, kad ateityje į turnyrą pakviesime ir golfą žaidžiančius kolegas iš kitų šalių olimpinių komitetų“, – sakė D.Gudzinevičiūtė.

Lietuvos golfo federacijos prezidento Rolando Dovidaičio teigimu, turnyras pavyko puikiai, o golfo grįžimas į olimpinę šeimą turėtų paneigti abejones, kad golfas daugiau pramoga nei sportas.

„Džiugino visų dalyvių – tiek pradedančiųjų, tiek patyrusių – azartas ir kovingumas, prie geros nuotaikos prisidėjo ir turnyro dalyvius lepinęs oras. Smagu ir tai, kad turnyre ne tik dalyvavo daug mišrių komandų, kurias sudarė vyras ir žmona ar tėvas ir dukra, bet viena tokia komanda netgi buvo geriausia savo kategorijoje. Tai įrodo unikalų golfo atvirumą – šioje sporto šakoje sėkmingai kartu varžytis gali skirtingos kartos, skirtingų lyčių atstovai“, – sakė R.Dovidaitis.

Golfas olimpinėse žaidynėse jau buvo 1900 ir 1904 metais, o prieš keletą metų Tarptautinis olimpinis komitetas nutarė nuo 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių vėl grąžinti šią sporto šaką į žaidynių programą. Olimpiadoje iš viso rungtyniaus 120 geriausių golfo žaidėjų - po 60 vyrų ir moterų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?