EUROLYGA 2023

Tinklininkė Ieva Dumbauskaitė dėl sporto atidėjo svajonę

Lietuvos sportininkai nevengia sau mesti iššūkio – studijuodami aukštojoje mokykloje užsiėmimų tvarkaraštį derina su profesionalių treniruočių grafiku. Tačiau tai padaryti ne visuomet pavyksta. Štai tinklininkei Ievai Dumbauskaitei dėl sporto teko sustabdyti žurnalistikos studijas.

I.Dumbauskaitė dėl tinklinio buvo priversta sustabdyti žurnalistikos studijas Vilniaus universitete, tačiau savo svajonių studijų sportininkė nutraukti neketina.<br>D.Umbraso nuotr.
I.Dumbauskaitė dėl tinklinio buvo priversta sustabdyti žurnalistikos studijas Vilniaus universitete, tačiau savo svajonių studijų sportininkė nutraukti neketina.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žiedūnė Juškytė

Jul 4, 2014, 5:42 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:41 AM

Pirmenybę teikė sportui

„Dvyliktoje klasėje aš ir intensyviai sportavau, ir mokiausi. Dėl to labai nukentėjo mano sveikata“, – tinklininkė prisipažįsta, jog dėmesio ir jėgų mokslams davė tiek, kiek galėjo, tačiau studijų sustabdymo išvengti nepavyko.

Praėjusį rudenį I.Dumbauskaitė pradėjo mokytis žurnalistikos Vilniaus universitete.

20-metė tinklininkė pasakojo, jog pirmojo pusmečio metu sportą ir studijas pavyko suderinti, tačiau antrajame treniruočių grafikas dubliavosi su užsiėmimų universitete tvarkaraščiu. „Neįvykdžiau studijų programos reikalavimų, esu pati dėl to kalta“, – neslepia mergina.

Tinklininkė su nostalgija prisimena mokyklos laikus, kai sportą ir mokymąsi pavykdavo suderinti. Besimokant universitete viskas tapo sudėtingiau. „Dėl to buvo liūdna, tačiau nieko negaliu padaryti“, – I.Dumbauskaitė, supratusi, jog bus priversta sustabdyti studijas, buvo nusivylusi.

I.Dumbauskaitei žurnalistikos bakalauro studijų Vilniaus universitete nepavyks pabaigti per ketverius metus, tačiau dėl to ji nesisieloja ir studijų nutraukti neketina.

„Žurnalistika – profesija, apie kurią svajojau nuo penktos klasės. Prireiks daugiau laiko, kad pabaigčiau šią studijų programą, tačiau, manau, man pavyks tai padaryti“.

Tinklininkė toliau krimsti žurnalistikos mokslą ketina nuo kitų metų vasario mėnesio.

I.Dumbauskaitė sako nenorinti tapti televizijos žurnalistė. Jai mieliau – spauda arba radijas.

„Man patinka įvairios sritys, aš mėgstu kuo nors domėtis, aš esu smalsi, man patinka diskutuoti, išklausyti įvairias nuomones“, – taip save apibūdina I.Dumbauskaitė, tad sustoti vien ties sporto žurnalistikos sritimi, tinklininkė kol kas neketina.

Sunkumų turėjo ir kiti sportininkai

Lengvaatlečiai Airinė Palšytė ir Darius Aučyna, studijuodami universitetuose, susiklosčius nepalankioms aplinkybėms, svarstė galimybę sustabdyti studijas. A.Palšytei mokytis trukdė pasiruošimas 2012 metų Londono olimpinėms žaidynėms, D.Aučyna susidūrė su finansinėmis problemomis. Vis dėlto jų problemos išsisprendė ir šuolininkai studijas baigė be pertraukų.

Vidutinių ir ilgų nuotolių bėgikei Vaida Žūsinaitei, studijuojant Mykolo Romerio universitete programų ir projektų valdymo magistrantūros pakopos studijas, teko stabtelėti.

„Magistrantūros studijas turėjau pabaigti anksčiau, tačiau dėl sporto mokymąsi teko sustabdyti, bet pagaliau parašiau magistrinį darbą ir jį apsigyniau“, – savo rezultatu džiaugėsi V.Žūsinaitė.

Lengvaatletė Vilniaus universitete įgijo vadybos ir verslo administravimo specialybės bakalauro diplomą. Studijuojant pirmos pakopos studijų programą V.Žūsinaitė su rimtomis problemomis, dėl kurių reikėtų nutraukti mokymąsi, nesusidūrė.

„Neptūno“ krepšininkas Martynas Mažeika studijų pertrauką padarė baigęs pirmą kūno kultūros pedagogikos kursą Klaipėdos universitete.

Vėliau 191 cm ūgio gynėjui teko išvykti į užsienį (2004-2007 metais M.Mažeika žaidė Vokietijos klubuose, vėliau persikėlė į Italiją (2008-2009 m.), kitą sezoną žaidė Klaipėdos „Neptūne“ ir galiausiai po 2009-2010 m. sezono, kur žaidė Rygos VEF, vėl sugrįžo į Klaipėdos komandą).

Dėl išvykimo krepšininkas buvo priverstas sustabdyti studijas. Po ilgų metų pertraukos M.Mažeika, būdamas 29-erių, mokėsi neakivaizdžiai ir šiemet įgijo aukštąjį universitetinį išsilavinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.