EUROLYGA 2023

Vanessai Mae duris į Sočį atvėrė suklastoti rezultatai

Garsi smuikininkė Vanessa Mae į Sočio žiemos olimpines žaidynes pateko nesąžiningai. Patekti į Tailando kalnų slidininkių komandą jai padėjo suklastoti atrankos varžybų rezultatai, praneša BBC.

V.Mae atstovavo Tailando rinktinei.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V.Mae atstovavo Tailando rinktinei.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 11, 2014, 4:49 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:23 AM

Šaliai, kurios kalnų slidininkai nepatenka į 500-tuką pasaulio reitinge, olimpinėse žaidynėse gali atstovauti du sportininkai – vyras ir moteris. Jie gali dalyvauti tik dvejose rungtyse – slalomo ir didžiojo slalomo. Tačiau tie du sportininkai turi surinkti tam tikrą taškų sumą penkių atrankos etapų metu.

Atrankos etapai buvo rengiami Švedijoje, Norvegijoje ir Slovėnijoje. Pasirodžius 35 metų V.Mae rezultatams iš Slovėnijoje vykusio etapo, atrodė, kad smuikininkė spėjo įšokti į olimpinių žaidynių traukinį.

Tačiau atlikus tyrimą paaiškėjo, kad jie buvo suklastoti. Naujienų agentūros AP teigimu, kaltinimai krinta ant Slovėnijos etapo organizatorių. Šie rezultatus klastojo vienos Tailando kompanijos užsakymu. Dėl to nuo pareigų buvo nušalinti keturi Slovėnijos kalnų slidinėjimo oficialūs asmenys.

Slovėnijos slidinėjimo asociacija pranešė, kad turi įkalčių, įrodančių, kad sausį vykusios varžybos buvo suklastotos, oficialių Tailando slidinėjimo asmenų užsakymu, kad smuikininkė galėtų varžytis Sočyje.

Slovėnijos slidinėjimo asociacijos prezidentas Juriju Zurejus sakė, kad buvo klastojamas varžybų laikas ir eiliškumas.

Jis taip pat svarstė, kad pati sportininkė galėjo nežinoti apie vykstančius nesąžiningus žaidimus.

Tarptautinė slidinėjimo federacija išreiškė nepasitenkinimą dėl varžybų klastojimo, tačiau veiksmų nesiims kol slovėnai nebaigs tyrimo.

V.Mae gimė Singapūre, o užaugo Didžiojoje Britanijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.