EUROLYGA 2023

Rykliu vadinamas italas jau gali atkimšti pergalės šampaną

Po trijų savaičių velniškų pastangų ir stabilaus važiavimo be klaidų, Vincenzo Nibali pagaliau gali šypsotis. Rykliu vadinamas Italijos dviratininkas užsitikrino pergalę „Tour de France“ lenktynėse.

V.Nibali pirmą kartą taps "Tour de France" lenktynių čempionu.<br>AP nuotr.
V.Nibali pirmą kartą taps "Tour de France" lenktynių čempionu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jul 27, 2014, 1:23 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:05 PM

Kad „Astana“ komandai atstovaujantis V.Nibali pirmą kartą taps šių prestižinių varžybų nugalėtoju buvo aišku jau ketvirtadienį, kai jis laimėjo paskutinį etapą kalnuose.

Nors jo persvara bendrojoje įskaitoje ir taip buvo didžiausia per 17 pastarųjų metų, šeštadienį italas vėl važiavo galingai ir finišavo ketvirtas laiko lenktynėse, kurias laimėjo sprinteris iš Vokietijos Tony Martinas.

„Sunku paaiškinti visas emocijas, kurias patyriau per pastarąsias tris savaites. Tačiau laikui bėgant galbūt surasiu žodžių apibūdinti ką jaučiu. Galbūt suvoksiu kiek daugiau finišuodamas Elizėjaus laukuose, – sakė V.Nibali. – Šiemet buvo puikios lenktynės“.

Anglijos kalvose prasidėjusios prestižinės lenktynės driekėsi per akmenuotus šiaurės vakarų Prancūzijos kelius ir vingiavo per Alpių bei Pirėnų kalnus.

V.Nibali pergalė nekėlė abejonių, o šeštadienį per 20-ąjį etapą paaiškėjo, kas su juo sekmadienį užlips ant garbės pakylos: tai Jeanas-Christophe'as Peraud ir Thibaut Pinot.

Jie taps pirmaisiais medalius laimėjusiais prancūzais nuo tada, kai 1997 metais prizininku tapo Richard'as Virenque.

Th.Perot, 37 metų buvęs kalnų dviratininkas, susigraudino sužinojęs, jog jis taps „Tour de France“ lenktynių vicečempionu.

„Tai nuostabu, – sakė Pekino olimpinių žaidynių sidabro laimėtojas. – Dabar galiu baigti karjerą“.

Bendrojoje įskaitoje V.Nibali lenkia Th.Perot 7 min. 52 sek., o J.C.Peroud – 8 min. 24 sek.

Ketvirtąją vietą užimantis ispanas Alejendro Valverde prastai pasirodė per 20-ąjį etapą šeštadienį ir dabar nuo lyderio atsilieka 9 min. 55 sek.

Per paskutinį etapą pagal nerašytą susitarimą kova tarp lyderių nebevyksta. Labiau pasistengs kiti dviratininkai, tarp jų ir Ramūnas Navardauskas.

Tuo tarpu lyderiai šampano butelius gali atkimšti dar lenktynių metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.