EUROLYGA 2023

Bobslėjaus ir rogučių sporto federacijoms – LTOK pripažinimas

Lietuvos žiemos sporto šakų šeimoje – pagausėjimas. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vykdomasis komitetas ketvirtadienį pripažino dvi naujas federacijas Rogučių sporto bei Bobslėjaus ir skeletono.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2014, 4:35 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:55 PM

Tačiau tai dar nereiškia, kad jų atstovai bus apipilti pinigais, kurias gauna olimpinių sporto šakų federacijos. Pripažinimas pirmiausiai buvo reikalingas tam, kad jos galėtų toliau tvarkytis tarptautinio pripažinimo ir narystės klausimus.

Aktyvios veiklos dar nevykdančių federacijų atstovai kol kas netaps ir LTOK nariais, tačiau pripažinimas reiškia, kad šios federacijos pripažintos vienintelėmis savo sporto šakas kuruojančiomis organizacijomis Lietuvoje.

Posėdyje įvyko dar viena premjera – pirmąkart jame dalyvavo nuo liepos vidurio pareigas pradėjęs eiti naujasis Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius.

„Sveikiname prisijungus prie olimpinės šeimos ir tikimės sėkmingo bendradarbiavimo“, - sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, įteikusi direktoriui puokštę gėlių.

Posėdžio metu buvo priimtas dar vienas formalus sprendimas, pralinksminęs jo dalyvius.

Buvęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) prezidentas E.Urbanavičius buvo išbrauktas iš LTOK narių, vietoj jo LRF teigimu nariais tapo naujasis prezidentas Antanas Skarbalius ir generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.

Lietuvos olimpinio sporto centro direktorius, Ekspertų komisijos pirmininkas Linas Tubelis pateikė informaciją apie Lietuvos sportininkų pasirengimą 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms ir rinktinės kandidatų šių metų pasiekimus.

„Įvertintas septynių sporto šakų pasirodymas. Europos čempionatuose šiemet esame iškovoję 5 medalius ir iki metų pabaigos tikimės įvykdyti planą, kuris yra 6-8 medaliai. Prieš ketverius metus buvo laimėti 8 medaliai Europos čempionatuose“, - teigė L.Tubelis.

LTOK olimpinio sporto direktoriaus pavaduotojo Einiaus Petkaus teigimu, daugelio sporto šakų atstovai baiminasi dėl kitų metų finansavimo, nes vyks lemiamos olimpinės atrankos varžybos, o daugelis startų numatyti toli nuo Lietuvos, todėl reikės daugiau lėšų.

LTOK vykdomasis komitetas taip pat patvirtino LTOK ir Lietuvos olimpinio fondo 2014 m. pirmojo pusmečio biudžetų apyskaitą.

LTOK viceprezidentas Romualdas Bakutis teigė, kad per pusmetį pajamų gauta daugiau nei pusė numatyto biudžeto, tačiau tai lėmė LTOK firmos „Olifėja“ dividendai už 2013 metus. Pajamos viršijo išlaidas daugiau nei 3 mln. litų, todėl tai leido sukaupti reikiamą rezervą mokėjimams Rio de Žaneiro olimpiadai.

Posėdyje buvo patvirtinta Lietuvos jaunimo olimpinė rinktinė, kuri rugpjūčio 16-28 dienomis dalyvaus II pasaulio jaunimo vasaros olimpinėse žaidynėse Nandzinge (Kinija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.