EUROLYGA 2023

Trispalvė – Lietuvos delegacijos vėliavnešiui bėgikui B. Mickui

Klaipėdiečiui bėgikui Benediktui Mickui ketvirtadienį per palydas į Kiniją įteikta Lietuvos trispalvė, kurią jis nusiveš į antrąsias pasaulio jaunimo vasaros olimpines žaidynes Nandzinge rugpjūčio 16—28 dienomis. Lietuvos delegacijos vėliavnešiu paskirtas talentingas sportininkas prieš metus Utrechte vykusiame Europos jaunimo olimpiniame festivalyje iškovojo aukso medalį 800 m bėgimo varžybose, o šiemet laimėjo atrankos į Nandzingą varžybas.

Lietuvos delegacija paludėta į jaunimo olimpines žaidynes Nandzinge.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos delegacija paludėta į jaunimo olimpines žaidynes Nandzinge.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Jul 31, 2014, 1:40 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:03 PM

„Labai tikiuosi medalio, nes pagrindinius varžovus gerai pažįstu“, - sakė B.Mickus, kurį treniruoja jaunas treneris Mindaugas Krakys.

Per metus nuo Utrechto auksinio finišo 17-metis B.Mickus savo rezultatą pagerino pustrečios sekundės, o neseniai Lietuvos čempionate buvo penktas.

Lietuvos rinktinės kapitone paskirta Londono olimpinė čempionė plaukikė Rūta Meilutytė. Tituluota sportininkė į Kiniją atvyks tiesiai iš Anglijos, kur mokosi ir treniruojasi. Nandzinge ji dalyvaus keturių rungčių varžybose ir estafetėje, o iš ten tiesiai keliaus į Europos čempionatą Berlyne.

Į medalius Nandzinge taip pat pretenduos Europos jaunimo čempionatuose medalius pelnę šiuolaikinės penkiakovės atstovai, irkluotojai, aukštos vietos tikimasi iš krepšininkų (Kinijoje vyks trijulių varžybos).

„Kai kurių rungčių rezultatus prognozuoti labai sunku, nes tokio amžiaus sportininkai nėra dalyvavę daug varžybų. Kur kas lengviau tikėtis medalio kiekvienoje rungtyje, kurioje dalyvaus Rūta“, - sakė Lietuvos rinktinės vadovas Einius Petkus.

„Kinijoje jūsų laukia ir labai įdomi kultūrinė programa, tačiau atminkite, kad svarbiausi – sporto startai“, - perspėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, įteikusi sportininkams akreditacijas.

Sėkmingai susiklosčius aplinkybėms Lietuva medalių lentelėje gali pakilti labai aukštai.

Prieš ketverius metus Singapūre pirmųjų jaunimo vasaros olimpinių žaidynių medalių lentelėje Lietuvos sportininkai, iškovoję tris aukso ir du bronzos apdovanojimus, užėmė 19-ąją vietą.

Aukščiausios prabos medalius iškovojo irkluotojas Rolandas Maščinskas bei boksininkai Evaldas Petrauskas (svorio kategorija iki 60 kg) ir Ričardas Kuncaitis (64 kg), o bronzos apdovanojimus pelnė dziudo imtynininkė Laura Naginskaitė (63 kg) ir penkiakovininkas Lukas Kontrimavičius. Tąsyk Lietuvai atstovavo 24 sportininkai.

Šiemet iš viso Lietuvos rinktinėje bus 21 sportininkas, o visą delegaciją sudarys 46 asmenys.

Sportininkai į Kiniją išskris rugpjūčio 12 dieną, o grįš rugpjūčio 29-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.