EUROLYGA 2023

V. Adamkui įteiktas Kilnaus sportinio elgesio prizas

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus ketvirtadienį atsiėmė pagrindinį 2013 metų Lietuvos kilnaus sportinio elgesio komiteto prizą, kuris jam buvo skirtas už olimpinių idealų ir vertybių sklaidą ir propagavimą, sveiko gyvenimo būdo puoselėjimą, kilnaus elgesio supratimą ir gero pavyzdžio auklėjamąją galią.

V. Adamkui įteiktas pagrindinis 2013 m. Lietuvos kilnaus sportinio elgesio prizas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V. Adamkui įteiktas pagrindinis 2013 m. Lietuvos kilnaus sportinio elgesio prizas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Jul 31, 2014, 2:05 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:03 PM

Apdovanojimą V.Adamkui įteikė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir Lietuvos kilnaus sportinio elgesio komiteto prezidentas Arvydas Juozaitis.

„Nėra tokio apdovanojimo, kurio nebūtų vertas šis žmogus“, - sakė olimpinė čempionė D.Gudzinevičiūtė.

„Man didelė garbė būti įvertintam sporto bendruomenės, - kalbėjo V.Adamkus. - Mano didžiausias noras – kad sporte tvyranti „Fair Play“ dvasia persikeltų į visas mūsų gyvenimo sritis.“

Su garbingu apdovanojimu kadenciją baigusį prezidentą sveikino Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, ministrai Dailis Alfonsas Barakauskas, Dainius Pavalkis.

„Aš tikriausiai niekada nenuveiksiu bent dalelės to sportui, kiek jūs padarėte“, - sakė Seimo pirmininkė.

V.Adamkaus apdovanojimas ketvirtadenį buvo surengtas kartu su jaunųjų sportininkų palydomis į Nandzingo vasaros olimpines žaidynes.

Su liga kovojęs V.Adamkus negalėjo dalyvauti iškilmėse gegužės 19 dieną, kai buvo apdvanoti visi laureatai.

Jis buvo susirengęs vykti į ceremoniją, tačiau pasijuto prastai ir atsidūrė ligoninėje.

87 metų V.Adamkaus kandidatūrą pasiūlė jį artimai pažįstanti sporto žurnalistė Marytė Marcinkevičiūtė, kuri yra parašiusi kelias knygas apie prezidentą.

„V.Adamkus buvo ilgametis Šiaurės Amerikos lietuvių fizinio auklėjimo ir sporto sąjungos pirmininkas, valdybos narys. Jis buvo aktyvus LTOK atgimimo pradininkas, visomis išgalėmis rėmė LTOK tarptautinio pripažinimo siekius. Vėliau aktyviai dalyvavo LTOK veikloje, buvo atstovas Šiaurės Amerikoje. Būdamas Lietuvos prezidentas dvi kadencijas globojo Lietuvos mokinių olimpinį festivalį, o savo asmeniniu pavyzdžiu puoselėja sveiką gyvenseną ir kilnų elgesį“, - rašoma laureato pristatyme.

LTOK Garbės diplomai anksčiau buvo įteikti trims sporto puoselėtojams: už pavyzdinę trenerio veiklą - irklavimo treneriui ir sporto veteranui Algirdui Kazimierui Areliui (pristatė Lietuvos irklavimo federacijos generalinė sekretorė Inga Daukantienė), už pavyzdinę sporto ir visuomeninę veiklą - taekvondo treneriui Žymantui Bražiūnui (pristatė Lietuvos taekvondo federacijos prezidentas Aleksandras Leonavičius), už pavyzdinę sporto ir mokslinę veiklą – aktyviam sportinio ėjimo organizatoriui Juozui Albinui Genevičiui (pristatė Lietuvos sportinio ėjimo asociacijos prezidentas Kastytis Pavilonis) ir Kauno plaukimo meistrų ir neįgaliųjų klubo „Takas“ pirmininkui Romaldui Bičkauskui.

Lietuvos kilnaus sportinio elgesio apdovanojimai surengti 21-ąjį kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.