EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkai universitetų žaidynes paliko patenkinti

Nors Lietuvos

LEU ekipa žaidynėse iškovojo tris pergales bei užėmė penktąją vietą.<br>M.Kulbio asociatyvi nuotr.
LEU ekipa žaidynėse iškovojo tris pergales bei užėmė penktąją vietą.<br>M.Kulbio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2014, 4:55 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:28 PM

Lietuvaičiai įrodė, kad galima garbingai kautis su pajėgiais Kroatijos, Serbijos, Portugalijos ir Turkijos rankininkais.

LEU ekipa, vadovaujama trenerio Karolio Kaladinsko, žaidynėse iškovojo tris pergales bei užėmė penktąją vietą.

„Lyginant su pirmosiomis Europos universitetų sporto žaidynėmis, kurios vyko prieš dvejus metus Ispanijos mieste Kordoboje, mes pasirodėme kur kas geriau. Tuomet tarp 11 komandų užėmėme vienuoliktą vietą, o dabar jau buvome arčiau medalių - likome penkti“, - situaciją aiškino į Lietuvą grįžęs LEU ekipos treneris Karolis Kaladinskas.

Pasak jo, ekipai sutrukdė ir žaidėjų traumos: kirkšnies skausmus pajuto ir paskutinėse dvejose rungtynėse nežaidė vienas komandos lyderių Vaidas Trainavičius, antrose rungtynėse čiurnos skausmus pajuto Tomas Bernatavičius, skilo ar net lūžo šonkaulis Mindaugui Agurkiui.

„Kovoti ketvirtfinalyje buvo labai sudėtinga, tačiau atsilikome labai jau nedaug. Jei ne žaidėjų traumos, tada rezultatas galėjo būti kitoks. Medalius iškovoti yra įmanoma, Lietuvos rankinio lygis - pakankamai geras. Mums pritrūko labai nedaug“,- sakė K.Kaladinskas.

LEU rankininkai A grupės rungtynėse iškovojo dvi pergales: rezultatu 39:30 nugalėjo Uludago universiteto ekipą iš Turkijos ir 40:21 sutriuškino Portugalijos Inžinierijos instituto komandą bei patyrė tiek pat pralaimėjimų - rezultatu 21:29 nusileido Ankaros Gazi universiteto komandai iš Turkijos ir 30:35 pralaimėjo prieš Zagrebo universiteto (Kroatija) studentus.

Ketvirtfinalyje lietuvaičiams pritrūko sėkmės - rezultatu 29:33 pralaimėta Portugalijos Minho universiteto komandai.

Kovoje dėl penktosios vietos LEU rankininkai nepliko jokių šansų Norvegijos mokslo ir technologijų universiteto komandai - 40:27.

EUSA žaidynių nugalėtojais tapo Portugalijos Minho universiteto rankininkai, finale įveikę Novi Sado universitetą iš Serbijos. Trečiąją vietą iškovojo Gazi universiteto ekipa iš Turkijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.