EUROLYGA 2023

Nesėkmingus J. Šuklino yrius aukso link lėmė ta pati klaida

Pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionate laimėtas bronzos medalis buvo tik paguoda Jevgenijui Šuklinui. 2012 metų olimpinis vicečempionas buvo nusitaikęs į auksą, bet finalo plaukimas nepavyko,  rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. 

Į Lietuvą iš čempionato grįžęs J.Šuklinas neslėpė jam būdingos šypsenos.<br>M.Kulbio nuotr.
Į Lietuvą iš čempionato grįžęs J.Šuklinas neslėpė jam būdingos šypsenos.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

2014-08-12 08:23, atnaujinta 2018-01-05 23:31

„Esu nusivylęs savo rezultatu, nes ir vėl padariau tą pačią klaidą, – sakė pirmadienį iš pirmenybių Maskvoje į Vilnių grįžęs V.Šuklinas. – Buvau labai gerai pasirengęs ir turėjau laimėti.

Tačiau dėl klaidos finale vėl turėsiu laukti kito sezono.

Regis, po truputį artėjau prie pirmosios vietos. Jau ketvirtą sezoną į finalą patenku pasiekęs geriausią laiką atrankos varžybose.

Tačiau finale vis per anksti atlieku pirmąjį yrį ir paskui visą distanciją nebegaliu padaryti savo darbo.

Kita vertus, dar gerai, kad užėmiau trečiąją vietą, nors buvau pasirengęs būti pirmas.“

Kanoja pradėjo šokinėti

Vienviečių kanojų 200 metrų rungties finale šeštadienį J.Šuklinas sugaišo 38,423 sekundės.

28-erių kanojininkas liko už nugaros olimpiniam čempionui ukrainiečiui Jurijui Čebanui (38,137 sek.) ir rusui Aleksejui Korovaškovui (38,143 sek.).

„Kaip ir pernai Duisburge, per anksti atsirėmiau į starto boksą, – savo klaidą analizavo J.Šuklinas. – Daug sveriu, todėl valtis pradeda šokinėti.

Plaukiant tokiu ritmu sunku pagauti slydimą, o šokinėjant gero rezultato nebūna.“

Papildė bronzinę kolekciją

Pasaulio čempionate J.Šuklinas iškovojo jau ketvirtąjį bronzos medalį, nors kitose aukšto lygio varžybose laimi ir kitų spalvų apdovanojimus.

Tris kartus Europos čempionu tapęs ir olimpinį sidabrą 2012 metais iškovojęs atletas tvirtino, kad taip lieka daugiau paskatų ateities startams.

„Jei laimėčiau vien auksą, būtų neįdomu.

Todėl jau dabar grįždami namo kalbėjomės, ką reikėtų daryti, kad kitą sezoną būtų geriau. Aš noriu toliau tobulėti“, – sakė J.Šuklinas.

Rengs bokso turnyrą

J.Šuklinui patiko pasaulio čempionatas Maskvoje. Vienintelis kankinęs rūpestis – viešbutyje nebuvo kondicionieriaus.

„Buvo labai karšta ir sunku miegoti naktį, – pasakojo kanojininkas. – O kai Maskvoje praveri langą, žinote, kas vyksta, – ten automobiliai ūžia visą parą. Bet greitai įpratome.“

Šiemet J.Šuklinas jau baigė varžybų sezoną. Jis dar mėnesį ketina sportuoti lengvu krūviu, o tada pradės atostogas, per kurias irgi turės daug veiklos.

J.Šuklinas nebeketina šokti į televizijos projektus, bet nori surengti bokso varžybas Visagine.

Ten turėtų varžytis skirtingų kovos menų kovotojai, tarp jų ir 2012 metų olimpinis prizininkas boksininkas Evaldas Petrauskas, bušido kovotojai Sergejus Maslabojevas ir Petras Markevičius.

Galbūt atletiško kūno sudėjimo kanojininkas ir pats kops į bokso ringą?

„Jei spėsiu pasirengti“, – nusijuokė J.Šuklinas.

Kiti buvo arti medalių

Netoli medalių Maskvoje buvo dar keli mūsų šalies irkluotojai.

200 m vienviečių kanojų rungties finale Ignas Navakauskas po puikaus starto kurį laiką pirmavo, tačiau išsaugoti persvaros nepavyko. Įveikęs distanciją per 34,46 sek. jis liko penktas.

Dviviete baidare Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas 200 metrų distanciją įveikė per 31,083 sek. ir taip pat finišavo penkti.

1000 metrų distancijoje dviviete baidare Ričardas Nekrošius ir Andrejus Olijnikas užėmė šeštąją vietą. Rungties, kurioje iš viso varžėsi 38 įgulos, finale jie nuotolį įveikė per 3 min. 11,967 sek.

„Dabar turime labai gerą komandą. Įgula, kuri plaukia vieną kilometrą, gali kovoti dėl medalių ir pasaulio čempionate, ir olimpinėse žaidynėse. Ir sprinteriai stiprūs. Tokios pajėgios komandos dar nesame turėję“, – kalbėjo J.Šuklinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.