EUROLYGA 2023

V. Alekna baigia karjerą: „Pats laikas sustoti“

„Prieš 20 metų tapau Europos čempionu, po 20 metų karjerą reikia baigti Europos čempionatu", – ištarė Virgilijus Alekna. 42 metų disko metikas, Europos lengvosios atletikos čempionate Ciuriche atrankos A grupėje užėmęs vos 12 vietą ir nepatekęs į finalą, pranešė apie karjeros pabaigą.

2000-ieji. Iš Sidnėjaus, kur tapo olimpiniu čempionu, grįžęs V.Alekna Vilniaus oro uoste.<br>P.Lileikio nuotr iš archyvo
2000-ieji. Iš Sidnėjaus, kur tapo olimpiniu čempionu, grįžęs V.Alekna Vilniaus oro uoste.<br>P.Lileikio nuotr iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 12, 2014, 8:57 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 3:24 AM

„Manau, kad pats laikas po 20 metų karjeros sustoti", – pareiškė tituluočiausias visų laikų Lietuvos sportininkas.

Šeštajame Europos čempionate per savo karjerą dalyvavęs V.Alekna patikino, kad į kitąmet Pekine vyksiantį pasaulio lengvosios atletikos čempionatą tikrai nevyks.

„Toli. O ir Azijoje man nesiseka", – sakė disko metikas, per savo karjerą po du kartus tapęs olimpiniu ir pasaulio čempionu, taip pat kartą triumfavęs Europos čempionate.

V.Alekna antradienį dalyvavo jau šeštame karjeroje Europos čempionate. Lietuvis geriausiu pirmu bandymu diską numetė 59,35 m. bei A grupėje užėmė 12 vietą.

„Tai – paskutinės oficialios varžybos už rinktinę. Kuo toliau, tuo sunkiau, šiais metais ypatingai. Manau, kad geriau nebetęsti karjeros. Visą sezoną jaučiau traumas. Tokio amžiaus sportininkų kaip aš, 42 metų, dalyvaujant Europos čempionate nerasite“, – sakė V.Alekna.

Antruoju bandymu Lietuvos sportininkas diską numetė 58,94 m., o trečiasis buvo nesėkmingas.

„Visi metimai šiandien buvo sunkūs, jaučiu ir varžybų naštą, kuri kuo toliau, tuo sunkiau yra pakeliama. Manau, jog 61-62 metrai man būtų buvęs patenkinamas rezultatas. Prieš varžybas galvojau apie tai, kad dar galiu patekti į finalą, kėliau tokius tikslus.“

Šį sezoną V.Alekna dar dalyvaus komercinėse varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.