EUROLYGA 2023

L. Asadauskaitė: „Galvojau, kad D.Rimšaitė tikrai laimės medalį“

Stadione Varšuvoje skambant „Laura, Laura“ iki dar vieno stebuklo trūko ne tiek ir daug. Laura Asadauskaitė pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate finišavo penkta, per paskutinę rungtį aplenkusi 12 varžovių, tarp jų ir Donatą Rimšaitę.

L.Asadauskaitė Zadneprovskienė užėmė penktąją vietą.<br>A.Pliadžio nuotr.
L.Asadauskaitė Zadneprovskienė užėmė penktąją vietą.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus, specialiai lrytas.lt, Varšuva

Sep 5, 2014, 8:47 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:50 PM

Dar nespėjusi atgauti kvapo kvapą L.Asadauskaitė krimtosi, kad šiuolaikinės penkiakovės varžybose per paskutinę rungtį reikia bėgti tik 3,2 km, o ne daugiau.

„Būčiau bėgusi dar vieną ratą, būčiau laimėjusi medalį“, - po finišo Josefo Pilsudskio stadione šyptelėjo Londono olimpinė čempionė.

Pasaulio čempionatas Varšuvoje 30-metei lietuvę nuvylė, nes šįkart jai nepavyko pakartoti pernykščio stebuklo.

Pernai planetos pirmenybėse Taivanyje prieš paskutinę rungtį ji buvo 19-a, bet finišavo pirma.

„Bet šįkart laiko atotrūkis iki pagrindinių varžovių buvo didesnis“, - sakė L.Asadauskaitė, finale surinkusi 1377 taškus.

Kita lietuvė Gintarė Venčkauskaitė (1237 taškai) užėmė 32 vietą tarp 35 finalo dalyvių.

Pasaulio čempione tapo Londone olimpinį sidabrą pelniusi britė Samantha Murray (1411 taškų). Po jos finišavo dvi Kinijos penkiakovininkės Qian Chen (1403) ir Wanxia Liang (1384), o ketvirta - Pekino olimpinė čempionė vokietė Lena Schoneborn (1380).

Kovojo iš širdies

Medžiais apsuptame J.Pilsudskio sporto komplekse visą penktadienį tvyrojo saulėta olimpinė ramybė kol neatėjo laikas paskutinei – kombinuotai bėgimo ir šaudymo rungčiai.

Olimpinių žaidynių išradėjas, daug prisidėjęs, kad penkiakovė dar 1912 metais Stokholme būtų įtraukta į olimpinę programą, Baronas Pierre'as de Coubertinas būtų nustebęs, išvydęs kokiu greičiu link finišo skuodžia L.Asadauskaitė.

„Bėgau iš dušios“, - sakė sportininkė, prieš paskutinę rungtį tebuvusi vos 18-a.

Klik, klik, klik, klik, klik. Vieną po kito taikinius lazerinio pistoleto šūviais numušinėjo L.Asadauskaitė. Ir bėgo ji pašėlusiai greitai.

Tačiau pavyti lyderis buvo per sunku, o gal ir neįmanoma.

Varžovės persvarą įgijo per pirmąsias trejas rungtis.

Fechtavimo salėje L.Asadauskaitė tarp 35 atlečių buvo 14-a, špaga laimėjusi 18 dvikovų (208 taškų).

Kaip ir dauguma penkiakovininkų iš plaukimo į šį sportą perėjusi L.Asadauskaitė baseine buvo 22-a, 200 metrų laisvuoju stiliumi įveikusi per 2 min. 17,81 sek. Bendroje įskaitoje ji smuktelėjo į 17 poziciją.

Smulkaus sudėjimo lietuvė suvaldė stambią kumelę Naną. Ji nenumušė kliūčių, bet teisėjai užfiksavo techninį pažeidimą ir atėmė 10 taškų. Todėl L.Asdauskaitė jojime liko 20-a (290 taškų), o bendroje įskaitoje jos pozicija tapo dar prastesnė – 18-a.

D.Rimšaitei medalis nuplaukė

Prieš paskutinę rungtį pirmavusi vengrė Sarolta Kovacs lietuvę lenkė 62 sekundėmis, o antra į bėgimo trasą pasileidusi D.Rimšaitė – 51 sek.

Nuo 2012 metų Rusijai atstovaujanti lietuvė neišsaugojo persvaros.

Ji finišavo septinta ir po finišo tik draugiškai kepštelėjo L.Asadauskaitei per kepurėlės snapelį.

„Tikrai galvojau, kad ji laimės medalį. Pati nustebau, supratusi, kad ją lenkiu“, - apie lenktynes su D.Rimšaite sakė L.Asadauskaitė.

Lietuvis gins čempiono titulą

Pusšimtis lietuvių, tarp jų ir L.Asadauskaitės vyras Andrejus Zadneprovskis iš arti stebėjo atkaklias lenktynes Varšuvos stadione.

Jie bus ten ir šeštadienį, kai į startą stos Justinas Kinderis.

Vyrų varžybų finale J.Kinderis gins pernai Taivanyje iškovotą pasaulio čempiono titulą. Sekmadienį jis dar rengiasi kartu su L.Asadauskaite startuoti neolimpinėje mišrioje estafetės rungtyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.