EUROLYGA 2023

Beisbolininkai triumfavo per aikštės krikštą

Kauno apskrities beisbolo klubo treneris Donatas Maciulevičius džiaugiasi, kad miestas turi naują aikštę. Jo vadovaujamas klubas „Lituanica“ čia sužaidė pirmas rungtynes su Radviliškio komanda „Bėgiai“.

Pirmą mačą naujoje beisbolo aikštėje Kauno klubo „Lituanica“ jaunučiai 8:2 laimėjo prieš Radviliškio „Bėgius“.<br>R.Paskočimo nuotr.
Pirmą mačą naujoje beisbolo aikštėje Kauno klubo „Lituanica“ jaunučiai 8:2 laimėjo prieš Radviliškio „Bėgius“.<br>R.Paskočimo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2014-09-06 06:00, atnaujinta 2018-02-09 17:49

Kaune, Taikos prospekte, prieš dvi savaites buvo įrengta 125 metrų ilgio ir 75 metrų pločio beisbolo aikštė. Rugsėjo 2 dieną įvyko jos atidarymo iškilmės ir draugiškas dviejų jaunučių komandų mačas.

„Lituanica“, stebint gausiam būriui aistruolių, įveikė Radviliškio „Bėgius“ 8:2.

Kauno apskrities klubas iš pat pradžių primetė priešininkams greitą žaidimą. Šie neatlaikė rungtynių spartos ir turėjo pripažinti šeimininkų pranašumą.

Atidarymo šventėje Lietuvos beisbolo asociacijos prezidiumo nariai Sigitas Kamandulis ir Audrius Birbalas švytėjo iš džiaugsmo – kuo daugiau tokių puikių aikščių, esą tuo labiau Lietuvoje populiarės beisbolas, daugiau bus pergalių tarptautinėse varžybose.

Lietuvos beisbolo rinktinė pasaulio reitinge yra 56 vietoje. Anot D.Maciulevičiaus, smarkiai pasistengus per metus būtų galima pasistūmėti 10–15 laiptelių aukščiau ir patekti tarp 40 geriausių planetos komandų.

Į atnaujintą aikštę rugsėjį persikels ir svarbiausios šalies beisbolo lygos suaugusiųjų kovos. Čempionate dalyvauja aštuonios komandos iš Vilniaus, Kauno apskrities, Utenos, Radviliškio ir Ruklos (Jonavos r.).

Reguliarųjį sezoną laimėjusi „Lituanica“ pretenduoja į nugalėtojų titulą.

Į pusfinalį, be Kauno klubo, pateko Utenos „Vėtra“ ir du sostinės klubai, „BK Vilnius“ ir „Juodasis vikingas“.

„Anksčiau žaisdavome ir treniruodavomės greta esančiame „Gintaro“ stadione, tačiau naujos aikštės kokybė – nepalyginti geresnė.

Ant tokios puikios vejos turėtume laimėti prieš visus varžovus Lietuvos pirmenybėse“, – vylėsi D.Maciulevičius.

Beisbolo aikštė su pertraukomis buvo rengiama net 15 metų.

Už tai sumokėjo Lietuvos beisbolo asociacija, Tarptautinė beisbolo federacija, Kauno savivaldybė, privatūs rėmėjai.

„Dabar Kaune jau gali vykti didelio masto beisbolo varžybos. Kitąmet ketiname teikti paraišką Europos čempionatui surengti“, – pasakojo jaunučių ir suaugusiųjų klubo „Lituanica“ strategas D.Maciulevičius.

Kol kas – tik gražūs planai

Beisbolo aikštė yra įrengta sklype, kuriame dar sovietmečiu buvo pastatytas „Gintaro“ klubo stadionas.

Šiame stadione vyko futbolo, lengvosios atletikos varžybos, o greta jo buvo įrengtos krepšinio, teniso aikštės, bėgimo takai.

Laikui bėgant sporto miestelis sunyko, nors jo poreikis yra didžiulis – aplink jį yra įsikūrusios net keturios mokyklos.

Anot Kauno savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vyriausiojo specialisto Alvydo Šidlausko, šiuo metu naudojamas tik stadionas, bet ir jį reikia skubiai rekonstruoti.

Savivaldybė nesugebėjo atnaujinti sporto komplekso ir 2014 metų pradžioje nusprendė perduoti jį valstybei.

Komplekso modernizavimu turėtų rūpintis Švietimo ir mokslo ministerija.

10 hektarų ploto teritorijoje planuojama pastatyti uždarą lengvosios atletikos maniežą, mokymo įstaigų sporto bazę, sporto ir sveikatingumo kompleksą.

Stadione ketinama įrengti bėgimo takus, tribūnas, pagalbines patalpas. Jame vyktų futbolo, beisbolo ir lengvosios atletikos varžybos.

Jei viskas vyks sklandžiai, idėja turėtų būti įgyvendinta maždaug per pusantrų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.