EUROLYGA 2023

Lietuvos rankinio čempionai sezoną pradėjo nesėkme

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai penktadienį pralaimėjo pirmąsias EHF taurės pirmojo atrankos rato rungtynes, bet neprarado vilčių žengti į kitą etapą. Lietuvos čempionai varžovų aikštėje nusileido daugkartiniam Austrijos čempionui „Bregenz“ klubui 24:28 (10:12). Atsakomoji dvikova vyks šeštadienį. Klubams susitarus ir antrosios rungtynės bus žaidžiamos Bregence.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 6, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:46 PM

Klaipėdiečiai gerai pradėjo rungtynes ir kelias pirmąsias minutes komandos keitėsi įvarčiais. Sužaidus beveik pusę pirmo kėlinio rezultatas buvo lygus 4:4, bet po 13-ąją min. „Dragūno“ trenerio Artūro Juškėno paprašytos minutės pertraukėlės „Bregenz“ pradėjo pamažu tolti. Antrojo kėlinio pradžioje Austrijos klubas įgijo keturių įvarčių persvarą 16:12 (36-ąją min.).

Tai nesutrikdė svečių. 42-ąją min. keturis iš eilės įvarčius įmetęs „Dragūnas“ vėl išlygino rezultatą 17:17. Tačiau iškart po to Lietuvos čempionai pateko į dar vieną duobę ir atsiliko didžiausiu rungtynėse penkių įvarčių skirtumu 20:25 (53-ąją min.). Pabaigoje klaipėdiečiai varžovus pristabdė, bet atsilikimą sumažino tik vienu įvarčiu.

Rezultatyviausiai Klaipėdos komandoje žaidė 5 įvarčius įmetęs Karolis Stropus. Po 4 įvarčius pelnė Jonas Truchanovičius ir Mindaugas Dumčius, po 3 – Šarūnas Ugianskis ir Edvinas Vorobjovas, po 2 – Arvydas Bučius ir Gediminas Vaitkus, 1 – Lukas Juškėnas.

Varžovų gretose nesustabdomas buvo 31 metų Lucasas Mayeris. Jis įmetė 9 įvarčius. Trečią sezoną „Bregenz“ klubui atstovaujantis lietuvis Povilas Babarskas pelnė 4 įvarčius.

Šeimininkai nemetė nė vieno baudinio, o klaipėdiečiai nepasinaudojo galimybėmis pelnyti lengvus įvarčius – M.Dumčius nuo 7 m linijos metė tris kartus, bet varžovų vartininką pramušė tik sykį. Abiejų komandų žaidėjai po keturis kartus buvo pašalinti 2 minutėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.