EUROLYGA 2023

Titulo neapgynęs J. Kinderis neslėpė – įtampos kelnėse buvo

Pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate Varšuvoje Justinas Kinderis finišavo galingai, bet finale tarp 36 atletų liko devintas.

Kombinuota rungtis.<br>A.Pliadžio nuotr.
Kombinuota rungtis.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus, specialiai lrytas.lt, Varšuva

Sep 6, 2014, 8:45 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:39 PM

Parvirtęs ant nugaros šalia pat finišo linijos Josefo Pilsudskio stadione Varšuvoje J.Kinderis kurį laiką dar bandė atgauti kvapą.

Jis įdėjo labai daug pastangų, kad per paskutinę šaudymo ir bėgimo rungtį palypėtų iš 19-os vietos į 9-ąją.

Tačiau galutinis rezultatas svarbiausiose metų varžybose vis tiek nepradžiugino 27 metų atleto, kuris gynė pernai Taivanyje iškovotą pasaulio čempiono titulą. Tas titulas buvo sunkus, sunkesnis nei, kad galvojo lietuvis.

„Galvojau, kad esu šiam dalykui pasiruošęs. Tačiau, nors ir stengiausi aplink nesidairyti, nebuvo taip paprasta, - sakė J.Kinderis. - Fechtavime jaučiau įtampą. Neslėpsiu – kelnėse buvo ...“

Lenkijos sostinėje auksas atiteko rusui Aleksandrui Lesunui (1534 taškai). Sidabrą laimėjo egiptietis Amro El Geziry (1520), bronzą – čekas Janas Kufas (1513).

J.Kinderis šįkart nuo lyderių atsiliko per pirmąsias rungtis.

Fechtavimo salėje jis laimėjo 17 dvikovų, surinko 202 taškus ir laikinai įsitvirtino 16-oje pozicijoje tarp 36 atletų finale.

200 metrų laisvuoju stiliumi jis įveikė per 2 min. 1,19 sek. ir buvo 18-as. Tokią pačią vietą lietuvis užėmė ir bendroje įskaitoje.

Jojimo rungtyje iš finalo tiesiogine prasme iškrito du penkiakovininkai – argentinietis Emanuelis Zapata ir Estebanas Bustosas iš Čilės nesutramdė savo žirgų, kurie be ceremonijų nubloškė raitelius šokdami per kliūtis. E.Zapata krito net du kartus.

J.Kinderiui suvaldyti savąjį obuolmušį pavyko, bet pakilti aukščiau – ne. Jis surinko 290 taškų, jojime liko 20-as, o bendroje įskaitoje tapo 19-as.

Paskutinėje šaudymo ir bėgimo rungtyje mūsų šalies penkiakovininkas įprastai būna tarp lyderių. Bet šįkart nuo pirmavusio egiptiečio A.El Geziry jį skyrė net pusantros minutės, nuo A.Lesuno – 1 min. 16 sek., nuo trečioje vietoje buvusio čeko Jano Kufo – 41 sek.

J.Kinderis strimgalviais pasileido į trasą. Jis pralenkė devynis varžovus, rungtyje buvo trečias, o galutinėje pasaulio čempionato įskaitoje – devintas.

Paguodos J.Kinderis dar ieškos sekmadienį, kai per paskutinę pasaulio čempionato Varšuvoje dieną startuos mišrioje estafetėje kartu su Laura Asadauskaite, kuri penktadienį moterų asmeninėse varžybose buvo penkta.

- Justinai, kaip vertinate savo pasirodymą šiandien?

- Norėjosi geriau. Visose rungtyse lyg ir neblogai pasirodžiau, bet nebuvo nė vienos rungties, kuri patemptų už ausų aukštyn. Pernai, kai laimėjau čempionatą, sekėsi fechtavime ir jojau švariai. Jei taip būtų buvę ir šiemet, gal ne pirmą vietą, bet prizinę tikrai galėčiau užimti.

Šiaip devinta vieta nėra tokia jau bloga. Visą dieną kentėjau ir lipau po laiptelį aukštyn. Vyriškai kovojau iki pabaigos.

- Kokių staigmenų buvo šiose pirmenybėse?

- Egiptietis iki šiol niekada nebuvo užlipęs ant garbės pakylos. Būdavo, kad jis išgąsdindavo mus, bet niekada iki pabaigos neištraukdavo. O šįkart sublizgėjo tokio lygio varžybose.

- Ar jus trikdė, kad teko ginti čempiono titulą?

- Neslėpsiu – taip. Galvojau, kad esu šiam dalykui pasiruošęs. Tačiau, nors ir stengiausi aplink nesidairyti, nebuvo taip paprasta.

Fechtavime jaučiau įtampą. Neslėpsiu – kelnėse buvo ...

- Jus palaikė didelis sirgalių būrys. Ar girdėjote?

- Girdėjau, kad kažkas rėkė „Justai“, kažkas rėkė, jog esu aštuntas ar devintas. Triukšmas buvo didelis.

- Pajautėte ką reiškia varžytis stebint tautiečiams. Ar norėtumėte, kad Lietuvoje būtų surengtos tokio lygio varžybos?

- Žinoma. Galbūt būtų sunkiau, bet sportas ir yra gražus tuo, kad norisi suteikti malonumą ne tik sau, bet ir kitiems. Tai viena iš mano svajonių.

Iš pradžių būtų gerai ir žemesnio lygio varžybos, o paskui Europos ar pasaulio čempionatas. Reikėtų nuo kažko pradėti. Kol kas tokių tradicijų nėra ir dėl to liūdna.

- Kaip vertinate visą šį sezoną?

- Turėjau tikslą sau ir kitiems įrodyti, kad pernai sublizgėjau neatsitiktinai. Norėjau medaliuko Europos čempionate (ten J.Kinderis buvo devintas, - red.) ar pasaulio pirmenybėse.

Dabar atrodo, kad pasirengiau gerai, bet kažko pritrūko. Gal kažkas slėgė.

Priimsiu šį sezoną kaip pamoką ir bandysiu nekartoti klaidų. O jų tikrai buvo. Atmosfera užstrigo paskutinę dieną, bet tiek to – tegu tai lieka mūsų rate.

- Ką norėtumėte nuveikti sekmadienį per mišrias estafetes kartu su Laura Asadauskaite?

- Laukia kitokia penkiakovė. Bėgimo ir plaukimo rungtys yra per pusę trumpesnės, o mes, ypač Laura, esame ištvermės žmonės. Laurai sprintas nėra paranku, nes reikia laiko įsibėgėti.

Jei būtų pilnos rungtys – po 200 m plaukti ir 3200 m bėgti, būtų geriau. Tačiau visi mūsų prisibijo ir gerbia. Tad laikas parodys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.