EUROLYGA 2023

Auksą iškovoję penkiakovininkai: „Kartu esame stipresni“

Plačiai išskleidęs trispalvę J.Kinderis kirto finišo liniją, o netrukus po ta pačia vėliava palindo ir L.Asadauskaitė.

J.Kinderis ir L.Asadauskaitė džiaugėsi aukso medaliais.<br>A.Pliadžio nuotr.
J.Kinderis ir L.Asadauskaitė džiaugėsi aukso medaliais.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus - specialiai lrytas.lt iš Varšuvos

Sep 7, 2014, 8:50 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:32 PM

Šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionato mišriose estafečių varžybose sekmadienį kartu jie buvo stipresni nei po vieną prieš tai vykusiose asmeninėse varžybose.

„Asmeninėse varžybose mums trūko nedaug iki medalių, O šįkart kartu pavyko, – sakė L.Asadauskaitė. – Todėl, kad esame komanda. Aš laimiu – Justas džiaugiasi. Jis laimi – aš džiaugiuosi. Ta energija persiduoda vienas kitam ir vis vis eina, eina“.

„O jei kuris padarome klaidą, – kitas nuramina“, – pridūrė J.Kinderis.

Atkakliose lenktynėse dėl aukso lietuviai aplenkė britų Kate French ir Josepho Evanso porą.

Bronzą iškovojo lenkai Oktawia Nowacka ir Szymonas Staskiewiczius.

Mišriose estafetėse dalyvavo 20 komandų, bet ne visoms jų atstovavo geriausi penkiakovininkai.

Pavyzdžiui, Rusijos komanda į šią rungtį neįtraukė nei pasaulio čempionu šeštadienį tapusio Aleksandro Lesuno, nei Donatos Rimšaitės.

Lietuviai sėkmingai pradėjo dieną, kai fechtavimo rungtyje buvo pirmi.

Plaukimo varžybose, kuriose teko plaukti po 100 metrų laisvuoju stiliumi, mūsų šalies penkiakovininkai buvo devinti, o bendroje įskaitoje smuktelėjo į antrąją vietą.

Šioje pozicijoje jie liko ir po jojimo rungties, per kurią lietuviai buvo dešimti, nes J.Kinderiui jojant pora kliūčių nuvirto. L.Asadauskaitė jojo be klaidų

Viską lėmė paskutinė kombinuota šaudymo ir bėgimo rungtis.

Prieš ją britai turėjo 18 sek. persvarą prieš lietuvius. Už mūsų šalies atletų nugarų per 10 sek. buvo atsilikę Lenkijos penkiakovininkai.

„Aš dariau viską, kad priartėčiau. Liko trys ar keturios sekundės, o tada atėjo eilė Justui“, – kalbėjo L.Asadauskaitė, per pirmąją rungties dalį svariai sumažinusi atsilikimą iki britės.

J.Kinderis savo darbą atliko be priekaištų. Jis greitai pavijo J.Evansą, o po pirmosios šūvių serijos laikėsi greta varžovo per pirmuosius 800 metrų bėgimo.

Auksą lėmė antroji šūvių serija, per kurią J.Kinderio nervai buvo tvirtesni.

Atlikęs savo šūvius lazeriniu pistoletu 27 metų lietuvis iškart iškėlė kumštį aukštyn – tai buvo aiški pergalės nuojauta.

„Toks pats scenarijus, kaip Europos čempionate, – priminė J.Kinderis, vasarą su L.Asadauskaite laimėjęs auksą ir Europos čempionato Vengrijoje mišrių porų varžybose. – Su tuo pačiu vaikinu taip pat kovojau ir ten, todėl jis jau truputį bijojo.

Paskutinis šaudymas viską atskleidė. Aš jaučiau įtampą, bet jis – dar didesnę. Mačiau, kad jis nepataiko. Visos varžybos buvo sunkios, o paskutiniuosius 800 metrų galėjau bėgti laisvai. Ačiū varžovui, kad leido taip smagiai finišuoti“.

Mišrios estafetės nėra olimpinė rungtis, bet tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės federacijos vadovai siekia, kad ji atsirastų olimpinėje programoje. Jei ne 2016 metais Rio De Žaneire, tai bent 2020 metais Tokijuje.

„Tai būtų didelis pliusas“, – apie šios komandinės rungties olimpines perspektyvas sakė J.Kinderis.

„Galėtume kitose varžybose net nestartuoti“, – juokavo L.Asadauskaitė, 2012 metų Londono olimpiadoje laimėjusi auksą.

Mišrios estafetės varžybomis sekmadienį baigėsi pasaulio čempionatas, o kartu ir visas penkiakovininkų sezonas.

Planetos pirmenybių asmeninėse varžybose L.Asadauskaitė penktadienį užėmė penktąją vietą, o J.Kinderis – šeštadienį finišavo devintas.

Jis šiek tiek krimtosi, kad sėkmė atėjo per vėlai.

„Šįkart nesijautė jokios įtampos, aš tiesiog mėgavausi fechtavimu. Laura irgi buvo rami, – kalbėjo J.Kinderis. – Asmeninėse fechtavimo varžybose laimėjau tik 17 dvikovų iš 35, o mišriose – 16 iš 19“.

Apie pusšimtis sirgalių, tarp jų ir J.Kinderio motina bei L.Asadauskaitės vyras penkiakovės legenda Andrejus Zadneprovskis, karštai palaikė Lietuvos atletus Josefo Pilsudskio kūno kultūros akademijos stadione Varšuvoje.

Ten jie buvo kelias dienas kol galiausiai sulaukė auksinio vakaro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.