EUROLYGA 2023

L. Asadauskaitės ir J. Kinderio pora - stipriausia pasaulyje

Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Justinas Kinderis šią savaitę prarado asmeninius pasaulio čempionų titulus, bet sekmadienį iškovojo juos mišrių estafečių varžybose.

J.Kinderis ir L.Asadauskaitė tapo pasaulio čempionais mišrių estafečių varžybose.<br>A.Pliadžio nuotr.
J.Kinderis ir L.Asadauskaitė tapo pasaulio čempionais mišrių estafečių varžybose.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

pentathlon.lt, lrytas.lt inf.

2014-09-07 20:31, atnaujinta 2018-02-09 17:32

Mūsų sportininkams šį kartą puikiai pavyko varžybų pirmoji rungtis – fechtavimas. Joje L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J. Kinderis laimėjo 28 kovas ir užėmė pirmąją vietą.

Plaukimo rungtyje lietuviai buvo 9-ti, tačiau tai leido būti antriems bendrojoje įskaitoje nuo britų atsiliekant tik 4 taškais. Vis dėlto jojimo rungtyje J. Kinderis padarė keletą klaidų ir tai baigėsi 10-ąja vieta rungtyje bei iki 18 taškų išaugusiu britų atotrūkiu.

Tai reiškė, kad kombinuotąją bėgimo ir šaudymo rungtį L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J. Kinderis pradės nuo pirmaujančių britų atsilikdami 18 sekundžių. Trečiąją vietą tuo metu užėmusius lenkus mūsiškiai lenkė 10 sekundžių.

Finale Lietuvos sportininkams vis dėlto teko kovoti tik su britais. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė sumažino atsilikimą iki keleto sekundžių ir J. Kinderis jau pirmojo šaudymo metu susilygino su britų sportininku. Varžovas netgi leidosi aplenkiamas, bet stengėsi iš paskutiniųjų nepaleisti lietuvio į priekį.

Tuomet J. Kinderis vėl užleido pirmąją poziciją konkurentui ir ramiai bėgo su juo iki šaudyklos. Joje ir įvyko lemiamas lūžis – britas šaudė labai netaikliai ir į bėgimo takelį lietuvis bėgti paskutinio rato pajudėjo susikrovęs apie 10 sek. pranašumą.

Jau išbėgdamas iš šaudyklos J. Kinderis pergalingai iškėlė kumštį ir ramiai pasiekė finišą pirmojoje pozicijoje.

Finale Lietuvos sportininkai surinko 1518 taškų. Antrąją vietą užėmę britai Kate French ir Josephas Evansas – 1515, o trečiąją poziciją išsaugoję lenkai Oktawia Nowacka ir Szymonas Staskiewiczius – 1504.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.