EUROLYGA 2023

NFL išsigelbėjimas – buvusi JAV valstybės sekretorė C. Rice?

JAV vyksta rimti debatai dėl kritusio amerikietiškojo futbolo lygos NFL įvaizdžio. Paskutinį smūgį lygai sudavė „Baltimore Ravens“ atstovas Ray Rice'as. Būtent jis buvo užfiksuotas, kaip vilko savo sąmonę praradusią sužadėtinę Janay Palmer viename Atlantik Sičio kazino. Sąmonę moteris prarado po R.Rice'o smūgio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-25 11:18, atnaujinta 2018-01-29 18:22

Smurtas prieš moterį JAV sukėlė didžiulį skandalą. Netrukus nuo įsisiūbavusių diskusijų ėmė drebėti ir NFL. Ją apsaugoti gali mėginti JAV politikos mokslininkė ir diplomatė Candoleezza Rice. Visame pasaulyje garsi politikė dirbo kartu su buvusiu JAV prezidentu George'u W.Bushu. Ji buvo JAV valstybės sekretorė.

C.Rice gali pakeisti NFL vadovą Rogerį Goodellą, kuris sužadėtinei smogusiam sportininkui skyrė dvejų rungtynių nušalinimą.

Toks sprendimas sukėlė dar didesnį pasipiktinimą, bet netrukus R.Goodellas pristatė naują smurto artimoje šeimoje politiką, į kurią įtraukė griežtesnes bausmes.

„Tiesiog visko gerai nesupratau“, - sakė R.Goodellas.

Tačiau jam greitai gali reikėti ieškotis naujo darbo. NFL sportininkai jau anksčiau garsėjo nusižengimais, kurie rimtesni nei greičio viršijimas, o naujausias atvejis – tik ledkalnio viršūnė. Bet būtent C.Rise gali išversti R.Goodellą iš posto, jeigu ji nuspręstų imtis tokio žingnio.

Dar 2002 metais C.Rice „The New York Times” yra sakiusi, kad norėtų tapti NFL komisare. Tada ji pabrėžė, kad posto nesiektų, kol jame yra Paulas Tabliabue.

Tačiau jį jau senokai pakeitė R.Goodellas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.