EUROLYGA

Prieš akvatlono čempionatą sportininkėms teks nusikirpti nagus

Čempionato kovos vyks Kauno plaukimo centro baseine.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-09-26 16:33, atnaujinta 2018-01-29 12:38

Pirmą kartą Lietuvoje organizuojamame Europos akvatlono čempionate, kartu su mūsų šalies sportininkais varžysis Latvijos, Estijos, Rusijos, Ukrainos, Ispanijos, Kroatijos, Suomijos, Izraelio, Prancūzijos plaukimo meistrai. Laukiama arti 100 dalyvių.

Čempionato kovos vyks Kauno plaukimo centro baseine.

Lietuvos povandeninio sporto federacijos viceprezidentė ir renginio organizatorė Virginija Juodeikienė įsitikinusi, akvatlono varžybos bus įdomios ne tik profesionalams, bet ir tiems, kurie apie šią sporto šaką nėra nieko girdėję.

Akvatlonas – imtynės po vandeniu. Šis sportas Lietuvoje kol kas įvardijamas kaip egzotiška sporto šaka, nes jis mūsų šalyje gyvuoja vos šeštus metus. Tačiau tikiu, kad vieną kartą gyvai išvydę varžybas žmonės mielai jas žiūrės ir ateityje“, – pasakojo V.Juodeikienė.

Akvatlono varžybų dalyviai rungiasi panėrę į baseine įrengtą ringą. Daugelyje pasaulio baseinų sportininkai neria į 4-4,5 metrų gylį, tačiau Lietuvoje kovos vyks 2,5 metrų gylio baseine.

Sportininkai kaunasi tris kėlinius po 30 sekundžių. Tarp kėlinių – 10 sekundžių pertrauka.

Sportininkų tikslas – po vandeniu nuplėšti ir į vandens paviršių iškilti rankose laikant bent vieną iš dviejų ant priešininkų kojų esančią juostelę.

Dalyviai skirstomi į dvi svorio kategorijas: iki ir virš 70 kilogramų.

Jaunimo kategorijoje varžosi akvatlonininkai iki 16, 18 ir 21 metų amžiaus.

Akvatlono taisyklės griežtos: kovotojams draudžiama nuplėšti priešininko veidą dengiančią kaukę, drabužius, jį smaugti, spardyti, kandžiotis, draskyti, žnaibyti.

„Šios sporto šakos atstovės negali turėti ilgų nagų. Jeigu merginos nenori jų nusikirpti, tuomet privalo apsivynioti izoliacija ar kita medžiaga, kad nesužalotų priešininkių“, – kalbėjo V.Juodeikienė.

Tam, kad ne vien teisėjai, bet ir žiūrovai galėtų stebėti grumtynes dėl medalių, baseine įrengtas specialus ekranas. Per jį bus transliuojamas po vandeniu vykstantis vaizdas.

V.Juodeikienės teigimu, iš čempionate dalyvausiančių 22 Lietuvos sportininkų tikimasi aukštų rezultatų.

„Viliamės, kad medalį padovanos tituluočiausia Lietuvos povandeninio sporto atstovė Lina Pleskytė, tarptautinės klasės sporto meistrė Ernesta Kundrotaitė taps jaunimo čempione. Puikiai pasirodyti turėtų Justina Kundrotaitė, Gabrielius Dailidė, Evaldas Vaškevičius ir dar keli sportininkai“, – kalbėjo V.Juodeikienė.

Prognozuojama, kad komandinėje įskaitoje lietuviai pateks į stipriausiųjų trejetuką, o juos pralenks tik Rusijos ir Ukrainos komandos, kur akvatlonas turi gerokai senesnes tradicijas. Be to, medalius laimėję sportininkai šiose šalyse gauna nemažus piniginius prizus.

Akvatlono čempionato organizatoriai jau suskaičiavo rengimo išlaidas. Jos siekia per 46 tūkst. Daugiausia tai yra rėmėjų pinigai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.