EUROLYGA 2023

Sekmadienį paaiškės MTB dviračių maratonų taurės čempionas

Penkis etapus vienijantis 2014 metų Lietuvos MTB dviračių maratonų taurės čempionatas jau šį sekmadienį bus uždarytas Anykščiuose. Iš viso įveikę 335 kilometrus, elito grupės dviratininkai išsiaiškins šių metų čempioną.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2014, 6:10 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:01 PM

„Dar nei vienais metais tokio atstumo dalyviams įveikti nereikėjo. Tai susiję su maratonų taurės taisyklių pakeitimu bei laisvalaikio grupės įvedimu. Nusiskundimų dėl šio sprendimo negirdėjau, tad manau, jog pasikeitimas pasiteisino“, - apie besibaigiantį čempionatą pasakojo varžybų organizatorius ir dalyvis Arūnas Daugirdas, pridūręs, kad prieš sezoną keltus uždavinius jau dabar pavyko įgyvendinti.

„Prieš pirmąjį etapą sakiau, kad esame pasiryžę dalyvius skatinti piniginiais prizais – tai įvykdėme – viso bus išdalinta per 20 tūkst piniginių prizų. Taip pat taisyklėse įvedėme keletą patikslinimų, kurie padėjo išvengti ginčų dėl garbingos kovos komandinėje įskaitoje. Tą patį galiu pasakyti ir apie atrakcijas vaikams, kurie maratonų metu neturi laiko nuobodžiauti. Aišku, ir pats svarbiausias dalykas – padidėjęs dalyvių skaičius. Galiu drąsiai teigti, kad šiais metais žengėme žingsnį į priekį“, - pasakojo A.Daugirdas.

Paskutiniajame etape Anykščiuose profesionalai turės įveikti 64 kilometrų trasą, po kurios ir paaiškės, kam atiteks garbingas apdovanojimas. Kol kas arčiausiai tikslo yra Martynas Utkinas, kuris vos 5 taškais (tik keliomis sekundėmis) lenkia paskutiniojo etapo nugalėtoją Šarūną Pacevičių. Realiu pretendentu tapti nugalėtoju turi ir Domas Manikas, šiemet triumfavęs Vilniaus etape. 

Anykščių etape bus apdovanoti ir įskaitų nugalėtojai ir prizininkai (TOP įskaitos pirmos 4 vietos, MAXI įskaitos pirmos 4 vietos, Vyrų įskaitos pirmos 6 vietos, Moterų įskaitos pirmos 3 vietos). Įskaitų nugalėtojai bei prizininkai bus apdovanoti piniginiais bei daiktiniais prizais ir taurėmis.   Dalyviams, kurie startavo visuose penkiuose šių metų etapuose bus įteiktas atminimo medalis (jei kuriame iš etapų ir nebuvo galimybės startuoti, tačiau registracija buvo patvirtinta, medalį vis tiek įteiksime).

Lenktynės vyksta trijose kategorijose: laisvalaikio (22 Km), mėgėjų (43 Km) ir sporto (64 km). Renkamės Anykščiuose, (starto/finišo vieta Niūronių hipodromas). Dalyvių registracija ir numerių atsiėmimas vyks šeštadienį nuo 15 iki 18 val. ir sekmadienį nuo 9 val.

Programoje:

Darželinukų grupės startas 10:30 val.,

Vaikų iki 10 m. amžiaus startas 11:00 val.,

Pagrindinis maratono startas – 12:00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.