EUROLYGA 2023

Galiūnas V. Blekaitis Vilniuje užėmė antrąją vietą

Sekmadienį Vilniuje pasibaigusiame

Varžybų akimirka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Varžybų akimirka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 6, 2014, 12:03 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 12:30 PM

42-ejų metų V. Blekaitis visose aštuoniose rungtyse surinko 74 taškus ir 3,5 taško atsiliko nuo etapo nugalėtoju tapusio esto Rauno Heinla.

„Padariau keletą techninių klaidų, ypač priešpaskutinėje - svorio kėlimo - rungtyje. Po jos praleidau estą į priekį. Taip pat patyriau rankos ir dvigalvio šlaunies raumens traumas. Tokie faktoriai lėmė tai, kad likau antras. Šis renginys Vilniuje yra labai aukšto lygio. Matosi, kad žiūrovų susidomėjimas didelis. Varžybose susirinko aukščiausio lygio sportininkai. Kad tik daugiau būtų tokių renginių Lietuvoje“, - po apdovanojimų ceremonijos pasakojo V.Blekaitis.

Lietuvos stipruolis taip pat pridūrė, kad šiemet, jei nekamuos traumos, jis žada sudalyvauti likusiuose Čempionų lygos etapuose.

Trečiąją vietą Vilniuje užėmė slovėnas Matjažas Belšakas (62 tšk.).

Saulius Brusokas su 58 taškais buvo penktas, o Marius Lalas (53 tšk.) - devintas tarp 12 sportininkų.

M.Lalas sublizgėjo skydo nešimo rungtyje. Lietuvis 182,5 kg įrankį nunešė 122 m 75 cm ir pasiekė naują pasaulio rekordą.

Praėjusių metų čempionas ir „Savickas Classic“ festivalio organizatorius Žydrūnas Savickas šiais metais nusprendė šiose varžybose nedalyvauti.

„Šiemet laimėjau pasaulio čempionatą ir „Arnold Classic“ varžybas, todėl esu labai laimingas. Buvo minčių, kad galėčiau sudalyvauti čia, bet turiu mažą traumelę ir nusprendžiau ruoštis naujam sezonui. Labai gerai, kad daugėja dalyvių, didėja žiūrovų skaičius, renginys įgauna savo vertę ir kasmet auga. Tai yra puiku“, - naujienų agentūrai ELTA sakė stipriausiu pasaulio žmogumi tituluojamas Ž. Savickas.

„Varžybose Ž.Savicko tikrai nepritrūko, nes būčiau užėmęs žemesnę vietą“, - juokėsi V.Blekaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.