EUROLYGA 2023

Baltarusijos vasaros biatlono čempionate T.Kaukėnas liko šeštas

Praėjusią savaitę Baltarusijoje vyko atvirasis šios šalies vasaros biatlono čempionatas, kuriame varžėsi ir būrys Lietuvos sportininkų. Varžybos vyko naujai rekonstruotame Raubichi sporto centre.

T.Kaukėnas buvo patenkintas kokybe Baltarusijos trasa.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
T.Kaukėnas buvo patenkintas kokybe Baltarusijos trasa.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2014, 10:50 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 1:14 AM

Vos už 170 km nuo Vilniaus esanti bazė per metus laiko pasikeitė neatpažįstamai – įrengtos plačios (6, o kai kur ir 10 metrų platumo) trasos, šaudykla, turinti elektroninę įrangą 38 skydams, uždaras tiras (10 šaudymo skydų), 10-ies skydų treniruočių šaudykla, 60 slidžių parengimui skirtų kabinų, biatlono stadionas su tribūnomis. Būtent šiame stadione ateinančią žiemą vyks pasaulio jaunių ir jaunimo biatlono čempionatas.

„Trasa Baltarusijoje labai kokybiška, asfaltas taip pat labai kokybiškas, bet logiškai pagalvojus, tai Baltarusija yra didelė šalis, todėl normalu, jog jie turi tokią šaudyklą. Baltarusijos valdžia biatlonui skiria didelį dėmesį ir stengiasi tvarkingai viską padaryti, nors varžybų vykdymas buvo kiek silpnokas, ne visi darbai pabaigti“, – sakė olimpietis Tomas Kaukėnas.

Atvirasis Baltarusijos čempionatas lietuviams nesusiklostė sėkmingai. Vyrų sprinto rungtyje geriausiai sekėsi T.Kaukėnui, kuris užėmė šeštą vietą (šaudymas 2+1). K.Dombrovskis buvo 14-as (1+2), slidinėjimą į biatloną iškeitęs Vytautas Strolia – 20-as (2+2), o Rokas Suslavičius – 25-as (4+2). Keturis baudos ratus sukusi Natalija Kočergina tarp moterų liko 12-a (3+1).

Jaunimo tarpe Marija Kaznačenko užėmė septintą vietą (3+2), Arnoldas Mikelkevičius – 15-ą (4+2). Nepasisekė jaunių grupėje startavusiai Gabrielei Leščinskaitei, kuri abiejuose šaudymo ruožuose pataikė į visus taikinius, tačiau dėl prasto trasos ženklinimo ne ten nuvažiavo bei nefinišavo. Beje, kitą dieną vykusiose varžybose lietuvė taip pat pirmavo, tačiau leisdamasi nuo paskutinio kalno griuvo bei dar kartą nefinišavo.

Jaunių sprinte Kotryna Vitkūnaitė užėmė 23 vietą (3+4), Šarūnas Jukna – 25-ą (4+2), o Kipras Daugirdas – 28-ą (3+4).

„Visos varžybos vasarą yra kaip pasirengimo priemonė žiemai: startai tiek pasaulio čempionate, tiek Baltarusijos čempionate buvo kaip treniruotės. Daug šalių šiuos čempionatus išnaudojo kaip treniruotes, – pasakojo T.Kaukėnas. – Su šaudymu vasarą labai prastai, dar neišsiaiškinau, kodėl taip yra. Tikiuosi, jog žiemą bus geriau, daug metų iš eilės tai susitvarko, manau, jog ir šią susitvarkys.“

Persekiojimo rungtyje T.Kaukėnas suko net devynis baudos ratus (1+2+3+3) bei finišavo 15-as. Jį aplenkė komandos draugas K.Dombrovskis, užėmęs aštuntą vietą (1+1+3+1). V.Stolia liko 22-as (1+2+4+2), R.Suslavičius – 23-ias (2+1+3+2). Tarp moterų N.Kočergina finišavo 11-a (0+1+2+2), jaunimo grupėje startavęs A.Mikelkevičius – 13-as (3+1+1+1), o M.Kaznačenko finišo nepasiekė. Šešis baudos ratus sukusi K.Vitkūnaitė (1+1+2+2) užėmė 16 vietą.

Bendro starto varžybose geriausiai pasirodė N.Kočergina, finišavusi aštunta (2+2+4+0). M.Kaznačenko buvo 11-a (2+1+1+2), T.Kaukėnas – 17-as (1+3+1+2), o R.Suslavičius tenkinosi 22 pozicija (2+2+0+0).

Beje, visų individualių rungčių nugalėtoja tapo triskart olimpinė čempionė Darija Domračeva. „Po sezono pailsėjome, po to pradėjome daugiau ugdyti fizinį galingumą, gerinti šaudymo įgūdžius. Tradiciškai, niekas labai nesikeitė. Šeštadienį išvykstame į Austriją, į aukštikalnes, kur pradėsime slidinėti. Bus kompleksinė stovykla – slidinėsime, važiuosime su riedslidėmis, šaudysime.

Lapkričio mėnesį važiuosime į Norvegiją, kur riedslides paliksime namie ir tik slidinėsime bei šaudysime. Po Norvegijos iškart lauks pirmos sezono varžybos“, – planais dalijosi T.Kaukėnas. Jis ir kiti pajėgiausi Lietuvos biatlonininkai jau penktadienį dalyvaus Algimanto Šalnos taurės varžybose Ignalinoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.