EUROLYGA 2023

Ledo ritulio žvaigždžių kova: rusai 11:1 sutriuškino lietuvius

Ketvirtadienį Elektrėnuose vyko ledo ritulio ant politinės dangos varžybos, apsiėjusios be incidentų, tačiau lietuviams skaudžios. Lietuvos ledo ritulio žvaigždžių rinktinė, kurią į priekį vedė Darius Kasparaitis, net 1:11 (0:5, 0:4, 1:2) pralaimėjo Rusijos žvaigždžių komandai.

Rungtynių akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Oct 9, 2014, 10:17 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 10:25 PM

Pastarieji jau per pirmas penkias minutes įmušė du įvarčius, o vėliau tik didino pranašumą.

Komandos į areną žengė iškilmingai – sirgaliai plojo ir šaukė, buvo surengtas šviesų šou. Ledo arenoje skambėjo ir elektrinės gitaros garsai, ir kilo ugnies kamuoliai. Tačiau greitai lietuvių šventė baigėsi, kai Rusijos komanda, kurioje rungtyniavo ir valstybinės rusų dujų bendrovės „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Medvedevas, ėmė mušti įvarčius.

A.Medvedevas dukart pats galėjo įmušti, bet jam nepavyko realizuoti dviejų baudinių. Bene realiausią progą po kelių minučių turėjo ir D.Kasparaitis, bet ir jam nepavyko realizuoti baudinio.

Šventė. Elektrėnuose susirinkę sirgaliai tiesiog šėlo, kai likus žaisti minutę įvartį įmušė D.Kasparaitis. Lietuviai pralaiminėjo 1:11, bet sirgaliai vis tiek buvo patenkinti.

Smūgiai. Lietuvos ir Rusijos ledo ritulininkai po rungtynių dar mušė baudinių seriją.

Svečias. 59 metų verslininkas A.Medvedevas yra Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) prezidentas. Jį koridoriuose lydėjo rimta apsauga, neleidusi niekam prisiartinti.

Pasisveikinimas. A.Medvedevas prieš rungtynes į Elektrėnuose susirinkusią minią kreipėsi lietuviškai: „Labas vakaras“, - sakė jis.

Gerbėjai. Elektrėnų arenoje vietos buvo užpildytos. Sirgaliai sėdėjo ir ant laiptų.

Raginimas. „Nemaišykime sporto su politika“ - anksčiau yra sakęs D.Kasparaitis. 14-a metų Rusijos garbę gynęs lietuvis tikina, kad rungtynėse politika nė nedvelkia.

Sportas. Rusijos propagandos mašina stengiasi išnaudoti ledo ritulį savo tikslams. Vladimiro Putino mėgstamos sporto šakos atstovai yra ne kartą išreiškę palaikymą prezidentui. Ir tai darė ne Rusijoje žaidžiantys ledo ritulininkai, o NHL klubuose kovojantys rusai Aleksandras Ovečkinas bei Semionas Varlamovas.

Komanda. Rusijos rinktinei ruošiasi atstovauti ne tik 12 sezonų NHL lygoje žaidęs Aleksejus Jašinas, buvęs Bafalo „Sabres“ ritulininkas Viktoras Gordijukas, buvęs „Tampa Bay Lightning“ žaidėjas Aleksandras Charitonovas ar 1992-ųjų olimpinis čempionas Andrejus Kovalenka, bet ir valstybinės Rusijos dujų bendrovės „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas A.Medvedevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.