EUROLYGA 2023

Rusijos garbę gynęs D. Kasparaitis pasiilgo Lietuvos

Trečiadienį prasidėjo atvirasis Lietuvos ledo ritulio čempionatas. Per vasarą komandos, iš kurių dvi atstovaus sostinei, gerokai sustiprėjo ir ketina mesti rimtesnį iššūkį čempionui – Kaliningrado klubui, rašo „Lietuvos rytas“.

„Hockey Punks“ žvaigždė – D.Kasparaitis. Tiesa, jis žais ne visose rungtynėse.
„Hockey Punks“ žvaigždė – D.Kasparaitis. Tiesa, jis žais ne visose rungtynėse.
Daugiau nuotraukų (1)

Dontas Urbonas

Oct 11, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 6:44 PM

Vieni tam pasitelks Lietuvos rinktinės ledo ritulininkus, o kiti, tokie kaip Vilniaus „Hockey Punks“, ir Darių Kasparaitį.

Sezono pradžia pažymėta Holivudo filmo verto trilerio ant ledo.

Juodupė sukūrė stebuklą

Rezultatyviose sezono atidarymo rungtynėse Vilniaus „Ober-Haus“ ekipa 6:5 (2:2, 2:1, 1:2, 0:0, 1:0) po baudinių serijos palaužė Juodupės (Rokiškio r.) „Juodupės“ ledo ritulininkus.

Iki trečiojo kėlinio pabaigos likus mažiau nei minutei „Ober-Haus“ dar užtikrintai pirmavo 5:3, tačiau varžovai iš Juodupės sukūrė nedidelį stebuklą.

Likus rungtyniauti 13 sekundžių „Juodupės“ žaidėjas Sergejus Obožinas sušvelnino skirtumą iki 4:5, o dar po šešių sekundžių Ernestas Trukšnys išplėšė svečiams pratęsimą – 5:5.

Pratęsime auksinis įvartis nebuvo pasiektas, todėl nugalėtojas sprendėsi baudinių serijoje. Tik po šeštųjų smūgių serijos triumfavo „Ober-Haus“ ledo ritulininkai.

Sezonas turėtų būti įdomus

Lietuvos čempionate šį sezoną kausis septynios komandos. Be „Ober-Haus“ ir „Juodupės“ ritulininkų, čempionų titulo sieks „Rokiškis“, Kauno „Baltų ainiai“, Elektrėnų „Lokiai-Poseidonas“, Vilniaus „Hockey Punks“ ir svečiai iš Rusijos – Kaliningrado „Delovaja Rus“.

Čempionatas vyks keturių ratų sistema. Keturios stipriausios komandos pateks į finalo ketvertą, kuris įvyks kitų metų kovą.

Būtent Kaliningrado komanda praėjusį sezoną tapo atvirojo Lietuvos čempionato nugalėtoja. Pakeliui aukso link didesnio pasipriešinimo ji nesulaukė.

„Šį sezoną švelniname reikalavimus, todėl komandose bus daugiau Lietuvos rinktinės žaidėjų.

Natūralu, kad ekipos sustiprėjo, tačiau svarbiausia, kad tai jos padarė tolygiai – aiškių favoritų nebus, – „Sostinei“ sakė Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) vykdomasis direktorius Remigijus Valickas. – Šiemet Kaliningrado komanda sulauks rimtesnio pasipriešinimo. Bus įdomu.“

Varžė griežtos taisyklės

Turnyro nuostatuose numatyta, kad jei pirmąją vietą užims Rusijos klubas, Lietuvos čempione tampa antrąją vietą užėmusi komanda. Taigi pernai į finalą prasibrovusį „Rokiškį“ galima laikyti Lietuvos ledo ritulio čempionu.

„Buvo čia tų kalbų, kad Kaliningrado klubas nesulaukia jokio pasipriešinimo. Bet ir kitų sporto šakų atviruosiuose čempionatuose dalyvauja užsienio komandos. Yra tokia praktika“, – tikino R.Valickas.

„Man visiškai negaila, kad čempionate žaidžia ir Rusijos klubas, – pridūrė „Hockey Punks“ klubo treneris Šarūnas Kuliešius. – Tik apmaudu, kad jie turi išskirtines sąlygas.

Anksčiau galiojo taisyklė, kad Lietuvos komandose gali žaisti daugiausia du rinktinėje žaidę ledo ritulininkai. O rusų komandoje galėjo žaisti kone kas nori. Suprantu, kad tokiame margumyne sunku suteikti visiems vienodas sąlygas, bet rusai surinko Elektrėnų „Energijos“ lygio komandą.

Vis dėlto per vasarą sustiprėjome, todėl manau, kad lietuviai labiau pasipriešins svečiams.“

Žais ir Lietuvos žvaigždė

Vilniaus ledo ritulio klubams praėjęs sezonas nebuvo sėkmingas. Nė viena iš dviejų sostinės komandų neprasibrovė į finalo ketverto varžybas.

Šiemet situacija gali pasikeisti. Pirmą kartą į atkrintamąsias varžybas patekusioje „Hockey Punks“ komandoje rungtyniaus Lietuvos ledo ritulio žvaigždė Darius Kasparaitis.

Tiesa, prie ekipos jis prisidės labai retai, nors šiandien ir čiuoš ant ledo pirmosiose čempionato rungtynėse.

„Kai žaidžia Darius, visai komandai mačas kaip šventė, – sakė „Hockey Punks“ treneris Š.Kuliešius. – Jis nežais pas mus visą sezoną. Dabar Darius gyvena tarp Švedijos ir Floridos (JAV), kartais Lietuvoje aplanko tėvus.

Nežinome, kuriuose mačuose Darius dalyvaus, bet mes tokio lygio žaidėją tikrai priimsime. Man teks užduotis kuo geriau jį panaudoti.“

Galimybė patekti į rinktinę

Per „Hockey Punks“ komandą D.Kasparaitis gali nusitiesti kelią į Lietuvos rinktinę.

Anksčiau jis atstovavo Rusijos nacionalinei komandai, todėl ledo ritulininkas privalo rungtyniauti Lietuvos čempionate bent dvejus metus. Užtenka ir vieno mačo per sezoną.

Š.Kuliešiaus nuomone, net ir keturiasdešimtmetį perkopęs D.Kasparaitis Lietuvos rinktinei būtų labai naudingas: „Darius pats minėjo, kad dėl rinktinės pabėgiotų, numestų svorio ir būtų pasiruošęs. Keli gynėjai baigė karjerą rinktinėje, todėl Darius būtų reikalingas.“

Užduotis – prasimušti į finalą

NLRL vadovas R.Valickas taip pat yra ir vienas Vilniaus „Ober-Haus“ ekipos vadovų. Tačiau į aukštumas jauniausia lygos komanda nesitaiko.

„Ober-Haus“ klubo pagrindą sudaro Vilniaus „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokyklos jaunuoliai, kurie svariai prisidėjo prie pergalės pirmosiose čempionato rungtynėse.

„Tikslai visuomet kuo aukščiausi. Svajojame patekti į finalo ketvertą, bet žiūrime realybei į akis – prioritetą teikiame jaunimui ugdyti“, – sakė R.Valickas.

„Sau keliu užduotį patekti į finalą, o realu tai ar ne, parodys rungtynės“, – savo lūkesčiais dalijosi ir „Hockey Punks“ strategas Š.Kuliešius.

Jis kartu su kitu ant ledo „pankuojančiu“ Lietuvos rinktinės žaidėju Martynu Šliku įkūrė komandą 2008 metais.

Iš pradžių ekipoje varžėsi pramogų pasaulio atstovai, tačiau dabar jie dalijasi laiką kartu su profesionalesniais ledo ritulininkais ir net nacionalinės komandos nariais.

„Stengiamės, kad kuo daugiau žaistų pirmieji „Hockey Punks“ nariai – Gabrielius Liaudanskas-Svaras ir kiti.

Tiesa, lemiamais epizodais ant ledo žengia profesionalesni ledo ritulininkai. Į finalą bandysime patekti naudodami didelę rotaciją“, – komandos strategiją atskleidė Š.Kuliešius.

Muštynės ant ledo – normalu

Ar dvi Lietuvos čempionate Vilniui atstovaujančios komandos tapo nesutaikomomis priešėmis? Neatrodo.

„Hockey Punks“ treneris šypteli: „Nors mūsų santykiai geri, bet įtampa per rungtynes juntama. Pasitaiko ir muštynių.

Tačiau konkurencija normali. Kova vyksta tik ant ledo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.