EUROLYGA 2023

„Ozo parke“ atidarytas pirmasis Vilniuje diskgolfo aikštynas

Daugiabučių namų gyvenvietėje „Ozo parkas“, parko teritorijoje, atidarytas pirmasis Vilniuje stacionarus ir visiems atviras diskgolfo aikštynas. Šeštadienį surengtas šventinis turnyras subūrė tiek didelius, tiek mažus vilniečius.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Vilkienė

Oct 13, 2014, 5:22 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 12:27 PM

Idėja įrengti diskgolfo lauką gimė „Ozo parką“ plėtojančiai bendrovei „Realco“ ir Vilniaus diskgolfo klubui.

„Ši sporto šaka nereikalauja nei specialių žinių, nei ypatingos fizinės jėgos. Ištisus metus žaidžiamu diskgolfu gali mėgautis visos amžiaus grupės – nuo pačių mažiausiųjų iki senjorų. Tai – dar viena proga aktyviai praleisti laisvalaikį su visa šeima, pabendrauti su kaimynais“, – teigia „Realco“ projektų vadovas Marijonas Chmieliauskas.

„Galima tik pasidžiaugti, kad Vilnius turi pirmąjį viešą diskgolfo aikštyną Lietuvoje. Didžiausią dėmesį kurdami aikštyno infrastruktūrą skyrėme tam, kad laukas būtų draugiškas naujokams. Naujiems žaidėjams aikštynas taps puikia pramoga, o patyrusiems – patrauklia treniruočių erdve“, – įsitikinęs Vilniaus diskgolfo klubo direktorius Skirmantas Bikelis.

Skandinavijoje ypač populiarus diskgolfas yra panašus į tradicinį golfą, tik vietoje kamuoliuko ir lazdų žaidėjai naudoja skraidantį diską, o taikinys yra specialus krepšys. Ozo (keturių tvenkinių) parke įrengtas profesionalus diskgolfo aikštynas su devyniais krepšiais.

Žaidimas vyksta 3–5 žmonių grupėmis, o žaidimo tikslas – pataikyti į visus devynis krepšius naudojant kuo mažiau metimų. Rezultatas yra lygus metimų skaičiui. Žaidėjas kiekvieną naują metimą atlieka nuo tos vietos, kur nusileido prieš tai mestas diskas.

Trumpiausias atstumas nuo starto iki krepšio sudaro apie 50 metrų, ilgiausias – apie 100 metrų. Bendras trasos ilgis, kurį turi įveikti žaidėjas – apie 670 metrų. Natūralias kliūtis žaidėjams sudaro medžiai, krūmai, vandens telkiniai ir reljefas.

„Svarstome galimybę jau šį pavasarį įrengti krepšinio aikštelę“, - teigė M.Chmieliauskas.

Diskgolfo aikštynas – ne pirmoji iniciatyva, kviečianti „Ozo parko“ gyventojus susiburti bendrai veiklai. Birželio mėnesį parke įrengtas ekologinis daržas, rudenį rengiamos derliaus šventės. Per Kalėdas bendruomenei čia rengiamos šventės, organizuojamos mugės, renginiai vaikams, per valstybines šventes gyvenvietėje keliamos ne tik trispalvės, bet ir istorinės Lietuvos vėliavos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.