EUROLYGA 2023

Bokso federacija pateisina iš ringo sprukusį A. Baniulį

Lietuvos bokso federacija išplatino oficialų pranešimą dėl turnyre Kroatijoje įvykusio incidento. Kovą laimėjęs Lietuvos boksininkas Algirdas Baniulis spruko iš ringo, kai jo varžovas iš Kroatijos Vidas Lončaras nepatenkintas smūgiu pargriovė teisėją iš Lenkijos Maciejų Dziurgotą ir ėmė jį talžyti.

Kai varžovas ėmė mušti teisėją, A.Baniulis spruko iš ringo.<br>youtube.com stopkadras
Kai varžovas ėmė mušti teisėją, A.Baniulis spruko iš ringo.<br>youtube.com stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2014, 5:41 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 10:38 PM

„Europos jaunimo bokso čempionate Zagrebe (Kroatija) spalio 20 d. įvyko precedento neturintis įvykis, kuomet Kroatijos boksininkas Vidas Lončaras, po pralaimėtos kovos Lietuvos sportininkui Algirdui Baniuliui, smogė ringo teisėjui lenkui Maciejui Dziurgotai į krūtinę. Po šio smūgio A. Baniulis trenerio liepimu nedelsiant pasišalino iš ringo.

Atsižvelgdama į įvykusį incidentą, Lietuvos bokso federacija pritaria trenerio veiksmams, kuris operatyviai sureagavo į įvykusį incidentą ir liepė sportininkui pasišalinti iš ringo. Bet koks mūsų boksininko įsivėlimas į šį konfliktą galėjo kainuoti diskvalifikaciją ne tik pačiam sportininkui, bet ir visai Lietuvos komandai iš Europos čempionato.

Spręsti itin retai bokso varžybose susiklosčiusią situaciją ėmėsi kitas Lietuvos komandos atstovas, teisėjas Vilmantas Bobinas, jis išvilko siautėjusį kroatą iš ringo.

Lietuvos bokso federacija pritaria sportininko ir trenerio elgesiui, kurie vadovavosi tarptautinės bokso federacijos taisyklių reikalavimais“, - rašoma oficialiame pranešime.

„Baniulis, tik ką nugalėjęs Lončarą, nusprendė nemėginti stabdyti išpuolio ir bėgo iš ringo. Tikras bailio poelgis“ , – rėžė independent.co.uk.

„Kai muštynės prasidėjo, Baniulis greitai skuodė į kalnus. Stebinantis veiksmas to, kuris ką tik laimėjo kovą“, – rašė fansided.com.

Savo nuomonę išreikšti nusprendė ir A.Baniulio treneris Raimundas Plūkas. „Debilai“, – taip į lrytas.lt portalą paskambinęs treneris vadino tuos, kurie mano, jog Lietuvos sportininkas turėjo mėginti užstoti teisėją nuo užpuolimo.

„Jam taip liepė (bėgti, – red.) treneriai. Jis negalėjo nieko padaryti. Juk jis dar jaunas, – aiškino R.Plūkas. – Tai (straipsniai – red.) – provokacija prieš mūsų boksą.“

„Visų labai prašau supratingumo. Nenorėjau veltis į problemas, nes būtų nukentėjusi visa rinktinė bei, žinoma, aš pats. Juk niekas nežino kaip būtų susidėlioję įvykiai ringe. Privalėjau būti atsargus. Būčiau buvęs diskvalifikuotas iš čempionato, kuris yra man labai svarbus. Labai apmaudu skaityti visus šiuos juodinančius straipsnius ir komentarus. Didžiuojuosi, kad esu lietuvis ir kovoju vardan savo mylimos šalies“, - teisinosi pats A.Baniulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.