EUROLYGA 2023

Šokio treniruotėse - pamirštamas stresas ir dailinamos linijos

„Tiesiog ateini ir šoki“, - nusišypsojo sporto ir laisvalaikio klubo šeimai „Goodlife“ grupinių treniruočių trenerė Laura Batutytė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2014, 12:08 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 11:42 PM

Sparčiai populiarėjančiose šokių treniruotėse skambant muzikai įvairių šokio žingsnelių pagalba galima padailinti figūrą, išmokti šokti ir pakoreguoti laikyseną.

„Step“ užsiėmimų metu labiausiai treniruojamos kojos, šlaunys ir sėdmenys. Zumba - šokis su salsos, čiačia, regetono, kumbijos, merengės, sambos, hip hop, tango muzika. „Aero dance“ - klasikiniai aerobikos žingsneliai, perdirbti į modernų šokį.

„Kiekviena iš šių rūšių turi savo pagrindinius žingsnius. Juos įvairiai dėliojant ir transformuojant išeina įvairios kombinacijos. Choreografija – tuo šios treniruotės skiriasi nuo kitų“, - aiškino trenerė L.Batutytė.

Šiose treniruotėse, išskyrus „Step“, kur reikalingas stepas, nenaudojami papildomi įrankiai. Treniruotės atliekamos pasitelkiant tik savo kūno svorį.

„Išsilieji, atsipalaiduoji, nebegalvoji apie darbą, apie rūpesčius. Šios treniruotės sumažina stresą, gerina koordinaciją. Aktyvinamas širdies darbas, gerinama kraujo apytaka“, - pasakojo trenerė.

Šokio treniruotė trunka apie 50 minučių. Užsiėmimą sudaro apšilimas, treniruotė ir raumenų pratampymas atvėsimui.

Klientams, norintiems numesti svorio, trenerė pataria šiuos užsėmimus derinti su jėgos treniruotėmis ir, žinoma, subalansuoti mitybą.

Dažniausiai šokių treniruotes renkasi moterys, tačiau jos vis labiau populiarėja ir tarp vyrų.

„Treneris Aleksandras Vyšniauskas yra užvaldęs „Step“ ir „Aero dance“ treniruotes. Moterys pas jį šoka ir džiaugiasi. Populiarumas - be galo didelis“, - juokėsi L.Batutytė.

Šokių treniruotės

„Step“. Žingsnių aerobika yra paprasta, nereikalaujanti didelio susikaupimo ar koncentracijos treniruotė. Judesiai atliekami pagal vidutinio ir greito tempo muziką, naudojant aukščio reguliuojamas laipiojimo platformas — stepus. Taip treniruojami visi kūno raumenys, stangrinamos probleminės vietos ir atsikratoma celiulito. „Step“ ne tik padeda suformuoti gražesnį kūną, bet ir labai teigiamai veikia sąnarius ir stiprina nugaros raumenis.

Zumba. Tai šokis su salsos, čiačia, regetono, kumbijos, merengės, sambos, hip – hop`o, tango ir kita egzotiška muzika. Tai ritmas, laisvė ir energija. Treniruotės metu kombinuojamas greitas ir lėtas tempas, įtraukiami aerobikos elementai, stiprinantys visas raumenų grupes. Judesiai – paprasti ir universalūs.

Treniruotės metu dirba visas kūnas, įskaitant rankas ir kojas. Ypač treniruojami preso ir nugaros raumenys. Pilvo raumenys greitai sustangrėja, taip sumažindami nugaros apkrovą ir skausmą/ Efektyviai deginamos kalorijos, krenta svoris bei pagreitinamas širdies ritmas. Treniruotės intervalinės – keičiama greita ir lėta muzika, todėl nepervargstama, neperkraunama širdis. Padeda sureguliuoti kraujo spaudimą, stiprina kaulus, todėl sumažina osteoporozės riziką. Gerina balansą ir raumenų tonusą.

„Aero dance“. Tai perėjimai nuo muzikos iki simetrinės ir asimetrinės choreografijos, maišant stilius ir šokių judesius. Puiki proga pajausti ir išbandyti kaip klasikinius aerobikos žingsnelius galima modifikuoti iki šiuolaikinių šokių tendencijų.

Sustiprėja raumenys, gerėja laikysena ir dailinamos kūno linijos. Aktyvinama širdies ir kraujagyslių sistema, medžiagų apykaita. Padeda atsikratyti streso, nes treniruotės metu dėl aktyvaus judėjimo išsiskiria geros nuotaikos hormonai – endorfinai, taip pat terapiškai veikia ir ritminga muzika bei šokis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.