EUROLYGA 2023

Herkus Lukošiūnas tapti kovotoju svajojo nuo penkerių

Interviu su daugkartiniu Lietuvos ir Baltijos šalių kudo, kikbokso čempionu, Bušido Swat turnyrų nugalėtoju Herkumi Lukošiūnu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2014, 1:44 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 7:44 PM

Lietuvoje netyla diskusijos apie artėjantį „Bushido Heros Series 2014“ turnyrą, kuris įvyks jau lapkričio 15 d. 19 val. „Siemens“ arenoje, Vilniuje.

Vienas jauniausių kovotojų – 18 metų Herkus Lukošiūnas sportuoja nuo devynių metų, nors svajonę tapti kovotoju Herkus turėjo būdamas vos penkerių.

– Su kokiais didžiausiais išbandymais susidūrėte šiame sporte?

– Kiekvieną sykį lipti į ringą – jau yra labai didelis išbandymas. Tačiau labai gerai atsimenu kovą prieš kurią reikėjo numesti 8kg. Absoliučiai neturėjau jėgų, o turėjau rasti jėgų ne tik kovoti, bet dar ir pasiekti užsibrėžto tikslo – kovą laimėti.

– Ar pavyko tai padaryti?

– Manau, nesuklysiu sakydamas, kad didžiausias mano triumfas buvo laimėtas K-1 Europos čempionatas. Tai buvo svajonės įgyvendinimas ir įrodymas sau – aš viską galiu, net ir tada, kai atrodė,jog absoliučiai nebeturiu jėgų niekam, negana to šį turnyrą kovojau turėdamas kojos traumą.

– Ne paslaptis, kad prieš „Bushido Heros Series 2014“ daugiausia diskusijų kyla kalbant apie į ringą sugrįžtantį R. Morkevičių. Kokia jūsų nuomonė?

– Na pirmiausia pasakysiu, kad absoliučiai netoleruoju smurto gatvėse. Kovos menai auklėja ne taip ir bet koks jėgos naudojimas viešose vietose yra priešingas tam, ko aš mokausi ir kaip mane ugdo treneris. Aš negaliu būti mušeika, tai būtų absoliutus savęs negerbimas ir šio sporto kultūros negerbimas. Tačiau dėl Remigijaus, mano nuomonė neutrali, visi gyvenime klysta, klydo ir jis. Aš žiūriu savęs ir man svarbus mano elgesys. Jei žmogus pasitaisė, o balsavimus pats sekiau ir mačiau, kokiu skirtumu jis pirmauja žiūrovų akyse. Jei jie nori leisti jam sugrįžti, aš neprieštarauju. Iš profesionalios pusės, man pačiam bus įdomu pamatyti kaip jis kovos. Remigijus šiame sporte yra tikrai daug pasiekęs kovotojas.

– Ko tikitės pats iš šio turnyro?

– Jaučiuosi pasiruošęs ir man nesvarbu su kuo kovosiu. Noriu parodyti savo profesionalumą. Svarbiausia, noriu, kad mano kova paliktų visiems įspūdį.

– Kokie jūsų ateities planai?

– Į ateitį daug negalvoju, dabar pagrindinis tikslas – lapkričio 15 d. „Bushido Heros Series 2014“ turnyras Siemens arenoje. O didžiausia svajonė turbūt kaip ir kiekvieno kovotojo – kovoti tik aukščiausio lygio turnyruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.