EUROLYGA 2023

Kiokušin karatė rinktinė žino, kaip įminti bulgaro mįslę

Savaitgalį į Kauno sporto halę rinksis Europos kiokušin karatė meistrai. Absoliučios svorio kategorijos žemyno pirmenybėse bus dalijami ir kelialapiai į pasaulio čempionatą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Nov 4, 2014, 12:44 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:21 AM

Be suaugusiųjų absoliučios svorio kategorijos varžybų Kaune vyks ir Europos jaunių (iki 16 metų) bei jaunimo (iki 22 metų) čempionatai.

Iš viso į Kauną susirinks 346 sportininkai iš 28 valstybių: 40 suaugusiųjų varžybų dalyvių, 152 jaunimo ir 154 jauniai. Lietuvai absoliutaus svorio čempionate atstovaus 6 vyrai ir tiek pat moterų.

Europos pirmenybės – vienas iš kitų metų spalį Japonijoje vyksiančio pasaulio absoliučios svorio kategorijos čempionato atrankos etapų.

Kelialapius į pasaulio čempionatą turėtų gauti vyrų ir moterų varžybų finalininkai. Tiksliau tai turėtų būti aptarta penktadienį Europos karatė organizacijos (EKO) kongrese.

Tikslas – įveikti bulgarą

34 metų bulgaras Valerijus Dimitrovas jau 14 metų Europoje yra nenugalimas. Jis – rimčiausias kandidatas į čempiono titulą ir pagrindinis lietuvių varžovas.

„Reikės peržengti Rubikoną, kuris yra V.Dimitrovas“, - sakė Pasaulio karatė organizacijos (WKO) prezidiumo narys, EKO viceprezidentas Romas Vitkauskas.

„Mūsų tikslai – aukščiausi. Esame užsikėlę kartelę ir negalime vykti su tikslu – laimėti vieną kovą. Važiuojame, kad laimėtume čempionatą. Faktai rodo, kad galime tai padaryti. Visi sportininkai yra laimėję prizines vietas, bet atvažiuoja pripažinti kovotojai iš Bulgarijos, Rumunijos, Lenkijos.

Mes žinome kaip su V.Dimitrovu dirbti. Tai priklauso nuo psichologijos. Esu tikras, kad kiekvienas iš mūsų rinktinės gali prieš jį laimėti, bet svarbu psichologija, kaip sportininkai bus pasiruošę“, - aiškino Lietuvos rinktinės treneris Paulius Klapatauskas.

Perėmė iš Ukrainos

Galimybė rengti Europos čempionato Lietuvai buvo suteikta tik birželio mėnesį. Lietuvos kiokušin karatė federacija (LKKF) ją perėmė iš Ukrainos.

Dėl šalyje susiklosčiusios sudėtingos situacijos Ukraina buvo priversta šios teisės atsisakyti. Ukrainiečiai tikisi žemyno pirmenybes surengti 2016-aisiais.

Tuo tarpu Lietuvai teko sudėtinga užduotis, per kiek daugiau nei keturis mėnesius surengti aukščiausio lygio varžybas.

„Buvo laiko, tačiau jo nepakako“, - prisipažino R.Vitkauskas.

Sugrįžo į halę

Čempionato organizatoriai tikisi, kad renginio žiūrovai užpildys visą 5000 vietų halę.

„Suaugusiųjų varžybose tikimės sulaukti maksimalaus skaičiaus žiūrovų. Mūsų sporto bendruomenė yra didelė, gal 8 tūkst. žmonių. Halėje galime ir netilpti“, - nusišypsojo R.Vitkauskas.

Kauno sporto halė buvo pasirinkta taupymo sumetimais. Organizatoriai siekė renginio biudžete neviršyti 100 tūkst. litų. Ši vieta turi ir simbolinę reikšmę.

Būtent čia įvyko pirmasis kiokušin karatė čempionatas Lietuvai atgavus nepriklausomybę. Pirmasis Lietuvoje vykęs Europos čempionatas 1996-aisiais taip pat buvo surengtas halėje.

Lietuvos rinktinė

Šeštadienio vakarą karatė gerbėjai išvys Gabijos Gudeliauskaitės, Noros Voznelytės, Ingos Mikštaitės, Dianos Mačiūtės, Rūtos Brazdžionytės ir Dianos Balsytės pasirodymus, o sekmadienį ant tatamio žengs Vytautas Cėpla, Edgardas Sečinskis, Valdemaras Gudauskas, Andrius Draugelis, Antanas Klibavičius ir Domas Sutkus.

Europos kiokušin karatė čempionatą lapkričio 8-9 dienomis transliuos interneto televizija lrytas.tv, o įspūdingiausias akimirkas galėsite pamatyti lapkričio 16 d. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?