EUROLYGA

R. Meilutytės treneris: „Jai buvo naudinga plaukti be manęs“

Rūtos Meilutytės treneris Jonas Rudas nesureikšmina pasaulio plaukimo taurės varžybų rezultatų, tačiau džiaugiasi, kad jo auklėtiniai galėjo išmėginti jėgas ir įvertinti save prieš svarbiausią metų įvykį – pasaulio čempionatą. J.Ruddas pasaulio plaukimo taurės varžybose 25 m baseine Japonijoje bei Singapūre turėjo du auklėtinius - R.Meilutytę ir Beną Proudą.

R.Meilutytė po pasaulio taurės serijos ruošiasi pasaulio plaukimo čempionatui.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
R.Meilutytė po pasaulio taurės serijos ruošiasi pasaulio plaukimo čempionatui.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2014, 7:00 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 5:35 AM

R.Meilutytė iškovojo penkis medalius: vieną aukso, tris sidabro bei vieną bronzos. J.Ruddas „Herald Sport“ pabrėžė, kad pasaulio plaukimo taurės varžybos – itin svarbus etapas pasirengimui kovoms Dohoje, kurios prasidės gruodžio 3-ąją.

„Nenurašau šių varžybų svarbos, tačiau Dohoje pamatysime, ar tu esi pasaulio čempionas, ar ne. Ten susirinks geriausi plaukikai, o pasaulio taurėje nebūna vieno ar kito“, - kalbėjo J.Ruddas.

„Japonijoje ir Singapūre jie plaukė 25 metrų baseine. Rūta kovojo su greičiausia moterimi pasaulyje jamaikiete Alia Atkinson, bet jos abi negalėjo geriausiai pasirengti Tokijuj. Rūta keliavo 30 valandų ir daugiau ar mažiau atvyko tiesiai į varžybas. Tačiau manau, kad ir Rūta, ir Benas pasirodė gerai. Jiems naudinga kaupti patirtį varžyboms be manęs“, - sakė J.Ruddas.

R.Meilutytei tai buvo pirmasis kartas, kai ji dalyvavo kito žemyno turnyre be J.Ruddo.

„Tai mokymasis ir esu tikras, kad ji iš įgijo patirties. O dabar reikia sunkiai dirbti didžiajam pasirodymui – pasaulio čempionatui“, - sakė J.Ruddas.

Jis mano, kad rugsėjį prie jo komandos prisijungęs Mindaugas Sadauskas bus pasirengęs pasaulio čempionatui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.