EUROLYGA 2023

Surusintas „Žalgiris“ – už lietuviškus pinigus

Vilniaus „Žalgiris“ – taip vadinasi didžiausias šių metų Lietuvos sporto nesusipratimas. Vietoj garsiai reklamuoto, bet labai tyliai ir paslaptingai bankrutavusio Vilniaus „Baltica“ ledo ritulio klubo šiemet įkurtas „Žalgiris“ glumina Lietuvos sporto mėgėjus savo rusiškumu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2014, 12:07 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:09 PM

Ledo ritulio komandai pavyko gauti paramą iš vienos turtingiausių Lietuvos bendrovių „Achema“ ir patekti į Rusijos įkurtą jaunimo ledo ritulio lygą (MHL), kurioje anksčiau žaidė „Baltica“.

Žalia ir balta spalva pasipuošęs „Žalgiris“ rungtyniauja Vakarų grupėje daugiausia su Rusijos mažų miestelių komandomis, kurios gali didžiuotis, kad pas juos atvyksta tokį garsų vardą turintis klubas, nors Vilniaus komandoje tėra keturi lietuviai.

Dar daugiau – žaidėjų pavardės ant marškinėlių surašytos kirilica – to nebuvo net SSRS laikais ant Lietuvos komandų aprangos.

Kas ir pagal kokį principą atrinko žaidėjus, galima tik spėlioti, nes komanda vengia viešumo.

Pagal paraišką klube žaidžia net vienuolika rusų, du latviai, po vieną italą, kazachą, estą, suomį, bulgarą ir baltarusį.

Paaiškėjo, kad „Žalgirio“ ledo ritulio klubo prekės ženklas registrų centre buvo užregistruotas dar prieš metus. Klubo emblema vaizduoja šarvuotą riterį su ledo ritulio lazda virš žalio užrašo „Žalgiris“.

Teigiama, kad „Achema“ skyrė paramą visam sezonui, tačiau suma nežinoma, kaip ir klubo biudžetas.

Klubo prezidentu pristatomas Romualdas Žadeika, viceprezidentu – Kasparas Jurgelionis, o kitas pareiga užima rusai: viceprezidentai Valentinas Kitovas ir Sergejus Rybakovas, vadybininkas Pavelas Popovas, direktorius Andrejus Silinas. Jokie kontaktai nenurodomi, žiniasklaidoje nebuvo nė vieno jų interviu.

„Žalgirio“ ledo ritulio klubas savo namų rungtynes žaidžia Elektrėnuose, o prieš vienas savo rungtynes nustebino kvietimu įsigyti atributikos. Tačiau tai buvo Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo atributika. Kilus šurmuliui, ledo ritulininkai atsiprašė.

Šiame sezone „Žalgiris“ jau sužaidė 28 rungtynes, per kurias surinko 56 taškus ir užima šeštąją vietą tarp 17 komandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.