EUROLYGA 2023

R. Morkevičius skambiai grįžo į ringą, K. Smirnovas atsisveikino

Vilniaus „Siemens“ arenoje baigėsi bušido fiesta. Lietuvos, Lenkijos, Olandijos, Norvegijos, Latvijos, Moldovos ir Japonijos kovotojai susigrūmė „Bushido Hero‘s 2014“ turnyre.

R.Morkevičiaus kova.<br>M.Kulbio nuotr.
R.Morkevičiaus kova.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 15, 2014, 7:00 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:23 AM

„Bushido Hero‘s 2014“ turnyras buvo ypatingas dviem žinomiems Lietuvos kovotojams Kęstučiui Smirnovui ir Remigijui Morkevičiui.

38-erių K.Smirnovas lygiosiomis su norvegu pasitraukė iš profesionalų sporto, o skandalingai pagarsėjęs R.Morkevičius galinga pergale pažymėjo sugrįžimą į didįjį sportą.

Efektingų bušido kovų vakarą vainikavo Sergejaus Maslabojevo pergalė nokautu antrajame raunde.

Lietuvos kovotojai bendru rezultatu 9:3 nukovė būrį užsieniečių.

Sugrįžimas. Į ringą grįžęs skandalingai pagarsėjęs kovotojas R.Morkevičius. Pernai jis spyriu į galvą nokautavo merginą ir stojo prieš teismą, o šeštadienio vakarą Vilniuje nokautu antrajame raunde nugalėjo ispaną Juaną Martinezą.

„Malonu vėl laimėti, – džiaugėsi į ringą grįžęs 32 metų R.Morkevičius. – Girdėjau, kai žmonės šaukė „Remyga! Remyga!“ Publika mane ir sugrąžino į ringą. Labai visiems dėkoju už palaikymą.“

Netrukus R.Morkevičius papasakojo istoriją, kuri jį įkvėpė prieš pat kovą.

„Šiandien ėjau medituoti į sau įprastą vietą ir žiūriu – „bomžai“ šiukšlina. Nebuvo kada metiduoti, gal 20 maišų šiukšlių pririnkau, išvežiau. Kai padarai tokius darbelius, ringes viskas išeina savaime. Ko esi vertas, ten ir būni. Dabar labai domiuosi Lietuvos istorija“, – emocingai kalbėjo R.Morkevičius.

Kur toji ypatingoji meditacijos vieta?

„Nieko ypatingo, paprastas gamtos laukas. Be civilizacijos, be laidų. Šiukšlės ten irgi netinka. Turime gyventi, gerbti gyvūnėlius, gerbti savo aplinką. Politikai čia daro visokius barakus. Na bet nenoriu plėstis“, – numojo ranka R.Morkevičius, netrukus pasidavęs pergalingoms emocijoms.

Ažiotažas. Daugiausia ovacijų sulaukė paskutinė legendinio Lietuvos kovotojo K.Smirnovo kova. Per 38-erių lietuvio ir norvego Ingaro Storswe kovą „Siemens“ arena tiesiog pašėlo.

Daugiatūkstantinė žiūrovų minia garsiai skandavo „Lietuva! Lietuva!“. Bet didžiulę palaikymo komandą turėjo ir norvegų kovotojas.

Jo į Lietuvą palaikyti atvyko apie 150 karių, kartu su I.Storswe dirbančiu specialiajame Latvijos kariuomenės padalinyje.

Audringai vykusi kova ir ringe, ir už jo ribų baigėsi taikiai. K.Smirnovas iš bušido ringo pasitraukė lygiosiomis. Tai buvo paskutinė jo kova profesionalų sporte.

„Atėjo laikas trauktis. Nebėra nei ištvermės, nei jėgų. Technikos yra, bet nėra jėgų. Senatvė, laikas trauktis, - teigė jau po 3-4 minučių kovos nuovargį pajutęs K.Smirnovas.    

Jis dar kovos išvakarėse pranešė apie profesionalo karjeros pabaigą. 

Nesuprakaitavo. Sunkiasvoris T.Pakutinskas prieš pat turnyrą sužinojo, kad kausis ne su varžovu iš Turkijos, o latviu. Turkas skrydžio į Vilnių išvakarėse susilaužė šonkaulį. Jo vietą užėmė vienas stipriausių Latvijos kovotojų J.Višnevskis.

Tačiau T.Pakutinskas visiškai nepasigailėjo priešininko iš kaimyninės šalies. Vos per 19 sekundžių T.Pakutinskas pačiupo latvį ir užsmaugė jam kaklą. J.Višnevskiui teko pripažinti pralaimėjimą. 

Greitai priešininką palaužė ir Mindaugas Verzbitskas. Jis antrąją minutę rankos laužimu nugalėjo Karolį Szalowskį.

Kovų tvarkaraštis (lietuviai – raudonajame, užsieniečiai – mėlynajame kampe):

Atidarymo kova (iki 71 kg): Martynas Jasiūnas – Dawidas Mirkowskis (Lenkija)

Pirmoji KOK kova pagal KOK taisykles (iki 71 kg): Herkus Lukošiūnas Piotras Trzewsniewskis (Lenkija). Lygiosios teisėjų sprendimu.

Antroji kova pagal MMA taisykles (iki 62 kg): Karolis Buslys – Jouou Date (Japonija). Nugalėtojas po ekstra raundo.

Trečioji KOK kova pagal KOK taisykles (iki 65 kg): Martynas Danius – Janas Lodzikas (Lenkija). Teisėjo sprendimu M.Danius laimėjo 2:1.

Ketvirtoji kova pagal KOK taisykles (iki 65 kg): Deividas Danyla – Stanislavas Renitca (Moldova). Moldavas laimėjo 2:1.

Penktoji kova pagal MMA bušido taisykles (iki 77 kg): Mindaugas Verzbitskas – Karolis Szalowskis (Lenkija). Rankos laužimu laimėjo M.Verzbitskas.

Šeštoji kova pagal KOK taisykles (iki 83 kg): Karolis Liukaitis – Matthias Ibbsa (Olandija). Lietuvis laimėjo taškais 2:1.

Septintoji kova pagal MMA bušido taisykles (nuo 93 kg): Tomas Pakutinskas – Jurijus Višnevskis (Latvija). Lietuvis kaklo smaugimu laimėjo 19-ąją sek.

Aštuntoji kova pagal MMA bušido taisykles (iki 86 kg): Kęstutis Smirnovas – Ingaras Storswe (Norvegija). Teisėjų sprendimu lygiosios.

Devintoji kova pagal ZST bušido taisykles (67 kg): Ignas Barysas – Date Kazuki (Japonija). Teisėjų sprendimu pergalė skirta lietuviui.

Dešimtoji kova pagal KOK taisykles (iki 67 kg): Remigijus Morkevičius – Juanas Matosas Martinezas (Ispanija). Antrajame raunde nokautavo ispaną.

Vienuoliktoji kova pagal KOK taisykles (iki 71 kg): Tadas Jonkus – Jordannas Shaggy Pikeuras (Olandija). T.Jonkaus pergalė taškais.

Dvyliktoji kova pagal KOK taisykles (nuo 93 kg): Sergejus Maslabojevas – Pavelas Voroninas (Moldova). Pergalė nokautu antrajame raunde.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.