EUROLYGA 2023

Į istoriją patekusį Aurimą Didžbalį vilioja Kataro šeichai

Įspūdingas salto, Lietuvos rekordas ir istorinė pasaulio čempionato bronza – tokį fantastišką sugrįžimą į didįjį sportą surengė sunkiaatletis Aurimas Didžbalis. 23 metų lietuvis pirmadienio popietę Vilniaus oro uoste su pasimėgavimu demonstravo iš Kazachstano parsivežtą medalį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2014, 6:32 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 6:15 AM

Tai – pirmasis lietuvių iškovotas apdovanojimas pasaulio sunkiaatlečių čempionatuose. Per dvi rungtis iškėlęs 399 kilogramus, A.Didžbalis nusileido tik kazachstaniečiams Žasulanui Kydyrbajevui (408 kg) ir Vladimirui Sedovui (407 kg).

Beje, štangą išrovęs 185 kg, A.Didžbalis pagerino Lietuvos rekordą ir tik trimis kilogramais atsiliko nuo geriausio rezultato pasaulyje.

Šį pasiekimą tautietis pažymėjo įspūdingu salto šuoliu atgal, o paskui puolė į trenerio Broniaus Vyšniausko glėbį.

Dvejus metus A.Didžbalis dėl dopingo diskvalifikacijos negalėjo dalyvauti jokiose varžybose.

„Esu patenkintas. Gal galėjau save išnaudoti stūmimo rungtyje. Tada ir nuotaika būtų geresnė. Bet pasirodymą vertinu gerai“, – oro uoste žurnalistams sakė A.Didžbalis.

Sunkiaatletis salto atlieka taip pat užtikrintai, kaip ir keldamas štangą.

„Dar nėra buvę, kad salto nepavyktų, – šyptelėjo A.Didžbalis. – Tai mano vizitinė kortelė, nieko blogo nepadariau. Pakėliau nuotaiką ir sau, ir kitiems.“

Puikiu pasirodymu Kazachstane A.Didžbalis praktiškai užsitikrino vietą 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpiadoje.

Sunkiaatlečių treneris Bronislovas Vyšniauskas atskleidė, kad yra vilčių olimpinėse žaidynėse išvysti bent tris Lietuvos sunkiaatlečius.

Lapkričio 23-ąją prasidės Europos jaunimo čempionatas (iki 23 metų), tačiau A.Didžbalis dar nežino, ar dalyvaus varžybose.

Be to, įspūdingo lietuvio pasirodymu sužavėti Kataro šeichai kviečia A.Didžbalį gruodį dalyvauti komercinėse varžybose, kurių prizinis fondas sudaro 100 tūkst. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.