EUROLYGA

Didelė investicija į treniruotes Plimute su J. Ruddu atsipirko

Tėvų investicijos perkopė šešiaženklę sumą, bet į Angliją išvykusi plaukikė Beatričė Grigalionytė surado save Plimute, kur treniruojasi ir Rūta Meilutytė.

Plaukikė B.Grigalionytė antrus metus treniruojasi Plimute (Anglija).<br>Asmeninio albumo nuotr.
Plaukikė B.Grigalionytė antrus metus treniruojasi Plimute (Anglija).<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Nov 22, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:43 PM

Daugiau nei 30 tūkst. svarų (130 tūkst. litų) – tiek vien už mokslus per metus reikėjo mokėti panevėžiečių Grigalionių šeimai, kad vienturtė duktė galėtų studijuoti ir treniruotis Plimute.

Tačiau 18-metė B.Grigalionytė dabar turi geras sąlygas tęsti savo giminaičio ir Lietuvos rekordininko Dariaus Grigalionio tradicijas plaukiant nugara.

Trejose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs ir Europos prizininku penkis kartus tapęs D.Grigalionis jau baigė karjerą. Dabar jo pėdomis bando sekti jo pusbrolio duktė.

B.Grigalionytė antrus metus studijuoja ir treniruojasi Plimute, prižiūrima olimpinės čempionės R.Meilutytės trenerio Jonathano Ruddo.

„Investavome nemažai pinigų, rizikavome, bet dabar džiaugiamės, kad ji ten pritapo“, – sakė plaukikės tėvas Egidijus Grigalionis.

Pirmieji metai 260 tūkst. gyventojų turinčiame Plimute mūsų šalies plaukikei nebuvo lengvi ne tik dėl kalbos barjero.

B.Grigalionytė buvo įpratusi skinti pergales nuo septynerių metų, kai pirmąsyk užsuko į Panevėžio baseiną. Treniruojama Svetlanos Rickienės jaunoji panevėžietė net 11 kartų tapo šalies čempione įvairaus amžiaus grupėse ir laimėjo kitų trofėjų tarptautinėse varžybose užsienyje plaukdama nugara.

„Iš judesių vandenyje iškart buvo matyti, kad ji yra talentinga plaukikė, – sakė S.Rickienė, lydėjusi plaukikę į stovyklas Italijoje ir Bulgarijoje. – Nors perėjimas iš jaunimo varžybų į suaugusiųjų nebuvo lengvas psichologiškai, matydama, kaip dirba kiti, ji išmoko dirbti pati.“

B.Grigalionytei kol kas nepaklūsta pasaulio ar Europos pirmenybių normatyvai, bet plaukikės artimieji tikisi, kad pratybos Anglijoje duos vaisių.

Panevėžietė nuomojasi kotedžą kartu su kita Lietuvos plaukike Jūrate Ščerbinskaite ir studijuoja Plimuto menų kolegijoje.

J.Ruddui pasirūpinus, šiemet B.Grigalionytei nebereikės mokėti už mokslą, o baigusi dvyliktą klasę mergina ketina stoti į Plimuto menų universitetą.

Greitai paaiškės, kuriuo gyvenimo keliu – menų ar sporto – pasuks Grigalionių dinastijos atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.