EUROLYGA 2023

Lietuvos salės futbolo čempionate suklupo čempionai

Lietuvos salės futbolo „Futsal A lyga“ ketvirtajame ture antrąjį kartą šį sezoną suklupo čempionų vardą ginantis Radviliškio „Lokomotyvas“, kurį namuose palaužė Kauno „Inkaras“. Pergales taip pat iškovojo išvykoje žaidęs Kauno „LSU-Atletas“ bei Panevėžio „Baltija“, o namuose pergalę šventė Kauno „Celsio“ ekipa.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2014, 4:31 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 5:13 AM

„Celsis“ namuose nutraukė „Auskos“ pergalių seriją

Antrąją pergalę „Futsal A lyga“ mače iškovojo Kauno „Celsis“, kuris namuose rezultatu 4:2 (1:1) įveikė be pralaimėjimų iki tol žygiavusią Alytaus „Auskos“ ekipą.

Jau 2-ąją rungtynių minutę žiūrovai turėjo galimybę išvysti pirmąjį mačo įvartį. Į savus vartus įsimušė „Auskos“ žaidėjas Nerijus Bartkevičius ir leido į priekį išsiveržti „Celsiui“ (1:0). Tačiau persvarą atstatė Virginijus Miknevičius, po kurio sėkmingos atakos alytiškiai išlygino rezultatą (1:1).

Antrojo kėlinio pradžioje, 23-ąją minutę, skolą savo komandai grąžino į savus vartus įmušęs N. Bartkevičius, kuris tiksliai atakavo „Celsio“ vartus bei leido „Auskai“ išsiveržti į priekį rezultatu 2:1. Neilgai trukus, rezultatą išlygino kauniečių gynėjas Ignas Dedura ir sugrąžino pusiausvyrą į rungtynes (2:2). Nebuvo apsieita ir be įspėjimų. 29-ąją rungtynių minutę geltona kortele už grubų žaidimą buvo nubaustas Martynas Biržinis.

30-ąją rungtynių minutę, po sėkmingos „Celsio“ atakos, kamuolį taikliai į vartus smūgiavo Audrius Kšanavičius ir leido kauniečiams pagaliau išsiveržti į priekį – 3:2. Tačiau tai nebuvo vienintelis A. Kšanavičiaus įvartis. 38-ąją minutę jis „Celsio“ pranašumą dar labiau padidino – 4:2. Rungtynių pabaiga buvo gana emocinga. 39-ąją minutę „Auskos“ žaidėjas Kęstutis Miglinas nesutiko su teisėjo sprendimu ir buvo nubaustas geltona kortele. Vos po minutės, geltona kortelė buvo parodyta ir alytiškių gynėjui Dariui Cibulskiui, kuriam teisėjai užfiksavo nesportišką žaidimą. Tačiau sėkmingų atakų „Auska“ nebesurengė, o „Celsis“ šventė pergalę rezultatu 4:2.

„LSU-Atletas“ išsivežė pergalę iš Vilniaus

„Futsal A lyga“ antrąją pergalę iškovojo Kauno „LSU-Atletas“, kuris svečiuose rezultatu 2:1 (0:0) palaužė Vilniaus „Bekento“ ekipą ir privertė šeimininkus patirti antrąjį pralaimėjimą.

Pirmasis kėlinys nebuvo rezultatyvus, o komandoms nepavyko pasižymėti sėkmingomis atakomis ir įvarčiais. Baigiantis pirmajam kėliniui, 20-ąją rungtynių minutę, už ginčus su teisėju, geltona kortelė buvo parodyta „LSU-Atleto“ žaidėjui Eisvinui Utyrai.

Antrajame kėlinyje, 26-ąją rungtynių minutę, pirmuoju įvarčiu rungtynėse pasižymėjo kauniečiai. Tiksliai ataką baigė „LSU-Atleto“ žaidėjas Lukas Turauskas bei išvedė savo komandą į priekį (1:0). 30-ąją rungtynių minutę geltona kortelė buvo parodyta „Bekento“ žaidėjui Adrejui Sokolovui. Kortelė buvo parodyta už neteisingą žaidėjo keitimą.

38-ąją rungtynių minutę antrąjį savo įvartį pelnė „LSU-Atletas“. Kamuolį taikliai į vartus pasiuntė Karolis Gvildys ir padidino savo komandos pranašumą – 2:0. Paskutinį tašką susitikime padėjo „Bekento“ žaidėjas Aurimas Tamaliūnas, kuris 40-ąją rungtynių minutę įmušė vienintelį „Bekento“ įvartį (2:1). Tačiau vilniečių tai nebeišgelbėjo, o „LSU-Atletas“ šventė pergalę rezultatu 2:1.

Panevėžio „Baltija“ iškovojo dar vieną pergalę svečiuose

Šeštadienį pirmąjį kartą Prienų sporto ir pramogų arenoje vykusiose „Futsal A lyga“ ketvirtojo turo rungtynėse Panevėžio „Baltijos“ ekipai pavyko pelnyti dar vieną pergalę rezultatu 5:2 (5:1) svečiuose prieš Prienų „STIHL“ ekipą.

Pirmąjį rungtynių įvartį pelnė bei savo komandai į priekį išsiveržti leido svečių ekipos treneris ir žaidėjas A. Šteinas 1:0 . Dar po keletos akimirkų 7-ąją rungtynių minutę buvo pelnytas antrasis įvartis 2:0, kurio autorius – T.Nemanis. Tačiau jau po keletos akimirkų, taiklus D. Stradalovo smūgis nutraukė Panevėžio „Baltijos“ įvarčių seriją bei rezultatą sušvelnino (1:2). Visgi po taiklaus D. Paulausko smūgio panevėžiečiai sugebėjo vėl perimti žaidimą į savo rankas ir per keletą minučių, T. Nemanio dėka rezultatas jau buvo 5:1. Pirmasis kėlinys taip ir buvo baigtas- triuškinančiu rezultatu 5:1, kuriuo galėjo didžiuotis Panevėžio ekipos nariai.

Antrajame kėlinyje jautėsi didelis „STIHL“ komandos užsivedimas bei noras pakeisti rungtynių rezultatą. Visgi „Baltijos„ekipa tokių progų ilgą laiką šeimininkams nesuteikė. Tik likus keturioms minutėms iki rungtynių pabaigos R.Lipnevičiui pavyko pasinaudoti varžovų neatidumu bei pelnyti pirmąjį antrojo kėlinio įvartį ir kiek sumažinti panevėžiečių pranašumą (2:5).

Iki paskutinės rungtynių minutės vyko įtempta ir apylygė kova, tačiau Panevėžio „Baltijos“ ekipai pavyko išlaikyti savo pranašumą bei ketvirtąjį „Futsal A lyga“ čempionato turą pabaigti dar viena pergale svečiuose 5:2.

Po nenuspėjamos ir įtemptos kovos Kauno „Inkaras“ pergalę iškovojo prieš praėjusių metų čempionus

Sekmadienį Radviliškio sporto centre vykusiose „Futsal A lyga“ ketvirtojo turo rungtynėse intriguojanti atomazga – rezultatu 5:4 (4:2) pergalę prieš praėjusio sezono čempionus iškovojo Kauno „Inkaro“ ekipa.

Nuo pirmųjų rungtynių minučių Kauno ekipa parodė atkaklų žaidimą. Jau 2-ąją rungtynių minutę pirmąjį taiklų smūgį į šeimininkų vartus pelnė inkarietis A. Juozaitis (0:1). Jau po minutės rezultatą savo komandos naudai padidina R. Bakus (0:2). Visgi radviliškiečiai sugebėjo atsigauti po tokio nesėkmingo starto. 11-ąją rungtynių minutę „Lokomotyvo“ ekipai pavyko sušvelninti rezultatą (1:2), kai tolimu smūgiu J. Gulbinas taikliai pasiuntė kamuolį į kauniečių vartus.

Įpusėjus pirmajam kėliniui buvo jaučiamas augantis „Lokomotyvo“ spaudimas kauniečiams.16-ąją rungtynių minutę J.Jeremejev rezultatą išlygina 2:2. Visgi tuoj pat, 17-ąją rungtynių minutę, po realizuoto 6 metrų baudinio, A. Juozaičiui pavyksta vėl išvesti priekin svečius (2:3).. Likus penkioms sekundėms iki pirmojo kėlinio pabaigos J. Juozaitis padidina savo komandos pranašumą – po pirmo kėlinio rezultatas 2:4.

Antrasis kėlinys buvo ne toks rezultatyvus abiems komandoms, tačiau jame vyravo įtemptas ir įdomus žaidimas. Išvydome dar du 6 metrų baudinius, raudoną kortelę už „paskutinės vilties“ pražangą, du įvarčius per paskutines 30 žaidimo sekundžių.

28-ąją rungtynių minutę „Lokomotyvo“ ekipai pavyko sušvelninti esamą rezultatą, kai J. Šapola pasinaudojo „Inkaro“ ekipos neatidumu ir iš tolimo baudos smūgio pelnė įvartį savo komandai (3:4). Kai atrodė, jog rungtynių baigtis aiški, paskutiniąją rungtynių minutę skiriamas 6 metrų baudinys į „Inkaro“ vartus. D. Šėgždai pavyko rezultatą išlyginti (4:4), tačiau net ir šis įvartis nebuvo galutinis. Laikrodžiui skaičiuojant paskutines susitikimo sekundes netikėtas H. Grigo smūgis privertė griebtis už galvų šeimininkų komandos sirgalius ir leido Kauno „Inkarui“ iškovoti sunkią pergalę prieš praėjusių metų čempionus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.