EUROLYGA 2023

Profesionalų bokso Šimtmečio dvikova – gegužės 2-ąją?

Floydas Mayweatheris prieš Manny Pacquiao. Visų laikų brangiausias profesionalų bokso mačas tarp dviejų ryškiausių žvaigždžių gali įvykti 2015 metų gegužės 2-ąją Las Vegase, o jo dalyviai pasidalys astronominę mažiausiai 300 mln. JAV dolerių (240 mln. eurų) sumą.

Daugiau nuotraukų (1)

espn.com, dailymail.co.uk ir lrytas.lt inf.

Dec 13, 2014, 12:33 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 6:45 AM

Dar niekam profesionalų ringe nepralaimėjęs 37 metų amerikietis F.Mayweatheris yra geriausiai uždirbantis pasaulio sportininkas, o 35-erių filipinietis M.Pacquiao žurnalo „Forbes“ sudarytame sąraše tarp sportininkų yra 13-as.

Kalbos apie jųdviejų akistatą sukasi jau nuo 2009-ųjų, tačiau dėl įvairių priežasčių jos vis nutrūkdavo.

Šiemet amerikietis rugsėjo 3 d. įveikė argentinietį Marcosą Maidaną ir iškovojo 47-ąją pergalę iš eilės, apgynęs keturis čempiono diržus.

Filipinietis (57 prgalės, 5 pralaimėjimai, 2 lygiosios) lapkričio 23 d. nugalėjo amerikietį Chrisą Algieri, apgynė WBO (pasaulio bokso organizacijos) titulą svorio kategorijoje iki 67 kg ir pareikalavo kovos su F.Mayweatheriu, kuriam priklauso šios svorio WBA (pasaulio bokso asociacijos) jungtinis titulas.

„Aistruoliai nusipelnė šios kovos. Manu, atėjo laikas, kad ji įvyktų“, - pareiškė tada filipinietis.

M.Pacquiao pergalė padidino spaudimą amerikiečiui ir šis penktadienį televizijos laidoje pareiškė sutinkąs kautis gegužės 2 dieną. Šio mėnesio pirmasis savaitgalis jau tapo įprasta data F.Mayweatherio kovoms.

„Ar aš kovosiu su Pacquiao? Neabejotinai“, – pareiškė amerikietis.

Į klausimą, ar tai bus jo artimiausia kova, jis vėl pakartojo tą patį žodį: „Neabejotinai“.

Trečiąkart F.Mayweatheris patvirtino savo nusiteikimą kautis Šimtmečio dvikovoje, kai pasakė datą: „Gegužės 2-ąją, neabejotinai.“ „Publika nori šios kovos. Aš noriu šios kovos. Vienintelė kliūtis buvo Bobas Arumas (M.Pacquiao vadybininkas. - Red.), bet manau, kad abu kovotojai nori šios kovos. Todėl atėjo laikas, kad ji įvyktų“, - kalbėjo nenugalėtasis F.Mayweatheris, dėl pasakiškų uždarbių vadinamas „Money“ (Pinigai).

Planuojama, kad mačo prizinį fondą sudarys mažiausiai 300 mln. dolerių, iš kurių 60 proc. atiteks amerikiečiui, nors kalbama, kad jis gali pareikalauti didesnės dalies.

Jeigu dvikovos transliacija vyktų ir naujoje Kinijos mokamų TV kanalų rinkoje, suma gali ženkliai išaugti.

Mačas turėtų vykti Las Vegase, bet kalbama apie 50 tūkst. vietų stadioną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.