EUROLYGA 2023

Kalėdų tinklinio turnyre mėgėjams aikštėje padės profesionalai

Vilniaus paplūdimio tinklinio aikštynas rengiamas kalėdiniam tinklinio turnyrui. Jo organizatoriai pirmą kartą pasišovė išpildyti dažno tinklinio mėgėjo svajonę – pažaisti kartu su profesionalu.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė („Lietuvos rytas“)

2014-12-20 05:00, atnaujinta 2018-01-18 18:21

„Visą laiką turnyrų metu mėgėjai labai noriai žaidžia su profesionalais. Nori žaisti poroje ar netgi pasivaržyti su profesionalu. Tačiau mėgėjų turnyruose taikomi apribojimai, todėl profesionalai ten negali žaisti.

Dėl šios priežasties ir organizuojame tokį turnyrą, kad mėgėjai išgirstų profesionalų patarimų, pasimėgautų žaidimu kartu. Norime, kad žmonės pamatytų, jog su profesionalais žaisti nėra baisu“, – apie pirmą kartą rengiamą tokį turnyrą kalbėjo jo organizatorė Karolė Virbickaitė.

Gruodžio 27 d. vyksiančiame turnyre dalyvaus šešiolika porų. Savo porininkų jau laukia Lietuvos paplūdimio tinklinio žvaigždės, pasaulio jaunimo vicečempionės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė, Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionės K.Virbickaitė ir Vytenė Vitkauskaitė, profesionaliose užsienio komandose Olandijoje bei JAV žaidžiantys Radoslavas Adomovičius ir Monika Šalkutė.

Iššūkį dalyvauti šiame turnyre priėmė ir Lietuvos nacionalinės rinktinės treneris Tadas Donėla, viena pajėgiausių Lietuvos paplūdimio tinklininkų porų Andrius Gaidys ir Paulius Matulis.

Poros bus sudarytos iš profesionalo ir mėgėjo, partneriai paaiškės ištraukus burtus. Čia nebus jokių apribojimų, kartu galės žaisti vaikinai ir merginos bei įvairaus amžiaus žmonės.

Iki turnyro likus savaitei visos dalyvių vietos jau užimtos. Užsiregistravo septynios merginos ir devyni vaikinai, bet K.Virbickaitė vis dar sulaukia laiškų su prašymu dalyvauti.

„Nespėjusius užsiregistruoti vis tiek kviečiame atvykti ir pasidžiaugti švente. Jie irgi turės progos pažaisti, pagriuvinėti ant smėlio. Gros muzika, bus prizų. Tai labiau pramoginis, o ne sporto renginys, skirtas tinklinio bendruomenei“, – aiškino organizatorė.

Paplūdimio mėgėjų bendruomenė nuolat didėja.

Vilniuje įsikūrusios uždaros ir atviros aikštelės beveik niekada nebūna tuščios.

„Mėgėjų bendruomenė yra kokius tris kartus didesnė negu profesionalų. Tuo galima įsitikinti, kai į vasarą vykstančius mėgėjų moterų čempionatus susirenka po 20–30 porų, o Lietuvos moterų čempionate jų būna dvylika“, – sakė K.Virbickaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.