EUROLYGA 2023

Istorinį rezultatą pasiekusį D. Zubrų į priekį veda tikėjimas

Dainius Zubrus Naujųjų išvakarėse į savo CV įsirašė simbolinį pasiekimą. Rungtynės su „Detroit Red Wings“ komanda jam buvo 1200-osios karjeroje. Tokį garbingą mačų skaičių be lietuvio yra sužaidęs tik 101 NHL ledo ritulininkas per visą istoriją.

D.Zubraus asmeninis pasiekimas neguodžia.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Zubraus asmeninis pasiekimas neguodžia.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2015, 4:56 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 4:43 AM

Tačiau šie skaičiai neguodžia D.Zubraus. Detroite jo atstovaujama „New Jersey Devils“ ekipa patyrė jau 19-ąją pralaimėjimą (1:3) per 32 NHL čempionato rungtynes.

Rytų konferencijoje „Devils“ lenkia vos vieną komandą iš penkiolikos. Atkrintamosios varžybos lietuviui ir vėl nusimato kaip sunkiai įkandamas barjeras.

„Nemanau, kad rūbinėje yra galvojančiųjų, kad mes pribaigti, – optimizmo bando neprarasti D.Zubrus. – Tikime, kad jei spausime save ir sunkiai dirbsime, pateksime į atkrintamąsias.“

Tam „Devils“ vadovai nusprendė imtis permainų. Naujojo Džersio klubas atleido treneri Pete‘ą DeBoerį.

D.Zubrus tikisi, kad permainos paveiks komandą kaip prieš penkerius metus, kai „Devils“ atleido strategą Johną McLeaną. Tada „Devils“ gerokai pagerino žaidimą ir liko tik per plauką nuo atkrintamųjų.

„Nesakau, kad tikrai bus taip pat. Bet, pavyzdžiui, prieš penkerius metus buvo tikrai blogiau nei dabar“, – prisiminimais dalijosi D.Zubrus.

Jis nepraranda tikėjimo: „Norime būti atkrintamosiose. Nueita dar tik pusė kelio. Kelios pergalės pakeistų situaciją. Aš tikiu.“

Paskutinį kartą Naujojo Džersio ekipa NHL atkrintamosiose rungtyniavo 2012 metais.

Elektrėniškis D.Zubrus pradėjo savo karjerą NHL 1996 metais, kai naujokų biržoje buvo pakviestas 15-uoju šaukimu. Tais metais jis spalio 5 d. debiutavo „Philadelphia Flyers“ ekipoje ir tapo jauniausiu žaidėju šios komandos istorijoje – 18 metų, 3 mėnesių ir 19 dienų amžiaus.

Puolėjas D.Zubrus reguliariajame sezone 511 mačų sužaidė atstovaudamas „Devils“, 331 – „Washington Capitals“, 200 – „Philadelphia Flyers“, 139 – „Montreal Canadiens“, 19 – „Buffalo Sabres“.

Be to, jis yra sužaidęs 92 mačus Stanley taurės atkrintamosiose varžybose.

NHL rekordininkas pagal rungtynes reguliariajame sezone yra Gordie Howe – 1767 mačai. Jis 26 sezonus atstovavo „Detroit Red Wings“ ir „Hartford Whalers“ ekipoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.